Gündem

DDK Başkanı Arıncı: Süreci bulandırmaya çalışanlara itibar etmeyiniz

05 Ağustos 2022 11:14

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, 2022 KPSS’de çıkan bazı soruların Yediiklim Yayınevi’nin kitabınca yayımlanan sorularla birebir aynı olduğunu ortaya çıkmasıyla ilgili süreç hakkında açıklama yaptı.

Sosyal medyada ve bazı haber mecralarında, iptal edilen KPSS ile ilgili DDK’nın kaynak gösterlen bazı asılsız haberler paylaşıldığını ifade eden Arıncı, “Süreci bulandırmaya çalışanlara itibar etmeyiniz. Süreci şeffaf bir şekilde sürdürmeye, kamuoyunu bizzat  bilgilendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Ne olmuştu?

31 Temmuz Pazar günü yapılan KPSS'deki bazı soruların, Yediiklim Yayınları'nın deneme sınavlarında yer alan sorularla aynı olduğu iddia edildi. İddiaların ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu'na inceme talimatı verdi ve ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ü görevden aldı. 2022 KPSS iptal edildi.

DDK, iddialarla ilgili incelemesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Başsavcılık da soruşturma başlattı.

Ayrıca Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, kurul olarak inceleme başlattıklarını duyurdu. Polis Yediiklim  Yayınları'nın iki merkez binasına baskın yaparak dokümanlara el koydu.

TIKLAYIN - DDK Başkanı’ndan KPSS açıklaması: Ne tek bir gencimizin hakkını yediririz ne de devletimizin güvenilirliğine halel gelmesine göz yumarız

TIKLAYIN - KPSS skandalındaki ilk ipuçlarına T24 ulaştı: Cemaate yakın dershanenin deneme sınavındaki bazı sorular KPSS’de çıktı, 21 adayın cevapları tamamen aynı!

TIKLAYIN - ÖSYM "iddialar asılsız" demişti, KPSS oturumları iptal edildi