Gündem

DBP Eş Genel Başkanı Bayındır ile DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Altun tutuklandı

DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Hayrettin Altun ve DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır

26 Aralık 2022 22:52

Diyarbakır Başsavcılığı'nın, Demokratik Bölgeler Partisi'ne (DBP) yönelik başlattığı soruşturmada DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Hayrettin Altun tutuklanırken, gözaltına alınan 15 partiliden 13'ü serbest bırakıldı. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 23 Aralık’ta gözaltına alınan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DBP Diyarbakır İl Eş Başkanları Seval Gülmez ve Hayrettin Altun, Batman İl Eş Başkanları Burhan Eğlenti ve Rükiyete Onat Gönül, Urfa İl Eş Başkanları Rabia Aslan ve Hidayet Enmek, Antep İl Eş Başkanları Ethem Ünal ve Zeliha Arslan, Şırnak İl Eş Başkanı Zeki İrmez, Mardin İl Eş Başkanları Şerafettin Aslan ve Süreyya Dündar, Ağrı İl Eş Başkanı Melik Özmüş, Van İl Eş Başkanları Şengül Polat ve Harun Okay öğlen saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Başlatılan soruşturma kapsamında, 23 Aralık'ta gözaltına alınan 15 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden DBP Eş Genel Başkanı Bayındır ve DBP'li yöneticilerden Altun, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı, 13 şüpheli ise adli kontrol hükümlerince serbest bırakıldı.

Güvenlik güçlerince şüphelilerin ev, iş yerleri ve parti binalarında yapılan aramalarda bazı delillere incelenmek üzere el konulmuştu. (AA)