Gündem

Dayanışma büyüyor; işçi direnişleri ortak sorunlar üzerine birleşiyor

"Tüm işçilerin sıkıntıları aynı ve bu sorunlar sadece As Plastik veya Polonez işçilerinin değil, tüm işçi sınıfının sorunları"

06 Ekim 2024 07:23

T24 Haber Merkezi

İstanbul Arnavutköy'deki As Plastik fabrikasında greve başlayan işçilere, Polonez işçileri ve SOL Parti temsilcileri destek ziyaretinde bulundu.

Arnavutköy'deki As Plastik fabrikasında işten çıkarılan işçilerin başlattığı grev, 18 gün boyunca devam ediyor. Petrol-İş sendikasına bağlı 130'dan fazla işçi, toplu iş sözleşmesi hakları ve işe iade talepleri için üretimi durdurdu. BirGün'ün haberine göre, bu süreçte, 80 gün boyunca benzer sorunlarla mücadele eden Polonez işçileri ve SOL Parti temsilcileri As Plastik grev çadırına destek ziyaretinde bulundu.

As Plastik'teki işyeri temsilcisi Savaş Çakmak, işçi sınıfının karşılaştığı sorunların ve direnişlerin ortak olduğunu belirterek, tüm işçilerin birleşmesinin önemine vurgu yaptı. Çakmak, işçilerin insanca yaşamak, çalışmak ve sendikal haklara sahip olmak istediklerini, ancak mevcut yasaların büyük bir engel teşkil ettiğini ifade etti. Ayrıca, kolluk kuvvetlerinin şiddetine ve patronların işçi haklarını gasp etme pratiklerine dikkat çekti. Çakmak, "Tüm işçilerin sıkıntıları aynı ve bu sorunlar sadece As Plastik veya Polonez işçilerinin değil, tüm işçi sınıfının sorunları. Bu yüzden hepimiz ortak sorunlarımız için bir araya gelmeliyiz," diye ekledi.


'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye