Gündem

Davutpaşa’da maytap atölyesindeki patlamada ölen 21 kişinin ailesi 'adalet aramak' için bir araya geldi

"Cezasızlık hüküm sürüyor"

04 Şubat 2019 08:03

İstanbul Davutpaşa’daki maytap atölyesinde 21 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın ardından 11 yıl geçti. Adalet arayışlarına devam eden aileler, olayın yaşandığı yerde hayatını kaybeden yakınlarını anmak için 11. kez bir araya geldi.

17 Ocak 2019’da görülen davada, patlamanın sorumlusu olan 4 sanık hakkında verilen hapis cezaları ertelenmişti. Adalet Arayan İşçi Aileleri Platformu’nun düzenlediği anmada Platform adına konuşan ve patlamada eşini kaybeden İdris Çabuk, “Cezasızlık hüküm sürüyor, verilen cezalar caydırıcı olmadığı için mahkeme, verdiği kararla iş cinayetleri meydana gelmeye devam etsin istiyor” dedi. Açıklama sonrası yürüyüş düzenleyen aileler, “11 yıldır adalet arıyoruz” pankartı açıp, “Çaresi yok, tüm sorumlular yargılanacak”, ’İş kazası değil, cinayet’ sloganları attı.

Öte yandan, her ayın ilk pazar günü Adalet Arayan İşçi Aileleri’nin düzenlediği Vicdan ve Adalet Nöbetinin dün gerçekleştirilen 80. oturumunun, ‘kamu güvenliği’ gerekçe gösterilerek Galatasaray Meydanı’nda yapılması engellendi. Beyoğlu’ndaki Bir Umut Derneği önünde tutulan nöbette, anayasal hakkın çiğnendiği belirtilerek bu yasağın kaldırılması talep edildi.