Gündem

Darülaceze Başkanı Cebeci'nin yolsuzluk iddiaları hakkında bilgi sahibi olduğu ileri sürüldü

20 Kasım 2019 08:51

Yolsuzluk iddiaları ve bebeklere şiddetle gündeme gelen Okmeydanı Darülaceze’de, Başkan Hamza Cebeci'nin yolsuzluk iddiaları hakkında bilgi sahibi olduğunu ileri sürüldü. Ayrıca Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci imzasıyla tüm birimlere gönderilen yazıda “Kurumumuzun personellerinin mesai saatleri içerisinde görev yerlerini terk etmemelerini; kantin, çay ocağı, bahçe vb. yerlerde gezmemelerini, uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağının bilinmesini önemle rica ederim” denildi. 

Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre Darülaceze İdare Meclis Üyeleri arasında Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ve Hamza Cebeci dışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da yer aldığı kurumda, çalışan personelin kurum içerisinde sosyal faaliyetlerde bulunmamaları yönünde karar alındı. Darülaceze’de çalışan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir kişinin verdiği bilgide, Cebeci’nin daha önce gündeme gelen yolsuzluk iddiaları hakkında bilgi sahibi olduğunu söyledi. 

Söz konusu kaynak, Cebeci’nin kurumda yapılan tadilatları Kamu İhale Mevzuatı’na girmeyecek şekilde bütçelendirildiği ve faturaların Darülaceze için 1.5 milyon liralık bağış yapan Ziraat Katılım Bankası’na ödettirdiğini söyledi. Darülaceze ile ilgili iddialar sürerken, daha önce de CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, yolsuzluk ve mobbing iddialarını Meclis’e taşıyarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt’ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti.