Gündem

Damat dehşeti: Yaşlı çifti önce bıçakladı sonra yaktı

16 Temmuz 2023 07:49

Sinop'un Dikmen ilçesinde yanan evde cesetleri bulunan karı kocanın damatları tarafından bıçaklanarak öldürüldükleri belirlendi.

Sinop’ta Şeyh Hüseyin köyünde Hayri (51) ve Fatma Danacı (48) çiftinin yanan evlerinde ölü bulunmasıyla ilgili Gerze Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, ev ve eve giden yol güzergahlarındaki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen jandarma ekipleri damatları Nevzat Ş’nin, Danacı çiftinin evine gittiğini tespit etti.

Olayın ardından Dikmen ilçesinde pazardan giysi alarak üzerini bir cami tuvaletinde değiştiren, ardından lokantada çorba içtikten sonra aracıyla Gerze ilçesindeki evine gittiği belirlenen Nevzat Ş, gözaltına alındı. Jandarma ekiplerince yapılan araştırmada, Nevzat Ş’nin olay günü ailevi ve maddi nedenlerden ötürü telefonda tartıştığı Danacı çiftinin evine gittiği ve burada da tartışma yaşandığı anlaşıldı.

Öldürdü, evi ateşe verdi

Tartışmanın büyümesi üzerine Danacı çiftini bıçaklayarak öldüren zanlının daha sonra evin içine kolonya dökerek yangın çıkardığı tespit edildi.

Suçunu itiraf etti

Jandarmadaki ifadesinde suçunu itiraf eden Nevzat Ş, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Cesetleri bulunmuştu

İlçede dün, Şeyh Hüseyin köyünde Hayri ve eşi Fatma Danacı’nın evlerinde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürülmüş, evde yapılan incelemede çiftin cesedi bulunmuştu.

Olayla ilgili çiftin damadı Nevzat Ş. gözaltına alınmıştı. (AA)