Spor

Daler Kuzyaev adım adım Beşiktaş'a

18 Haziran 2023 09:14

Beşiktaş, Rus orta saha oyuncusu Daler Kuzyaev'e sunduğu teklifi iyileştirdi. 30 yaşındaki futbolcuyla anlaşmanın yakın olduğu belirtiliyor.

Beşiktaş’ta transfer çalışmaları devam ediyor. Orta sahaya takviye yapmak isteyen Beşiktaş'ın ana listesindeki isimlerden Daler Kuzyaev'le pazarlıklar son aşamaya geldi.

Zenit ile sözleşmesi sona eren ve bonservissiz durumdaki 30 yaşındaki futbolcuya iyileştirilmiş bir teklif yapıldı.

Sözcü'den Doğan Gündoğdu'nun haberine göre futbolcuya yıllık 2 milyon eurodan iki artı bir sezonluk kontrat sunuldu. Milli futbolcunun teklifi prensipte kabul ettiği, tarafların detayları buluşmak üzere hafta içinde bir araya geleceği öğrenildi.

Akhmat Grozny'den 2017'de 4 milyon euro karşılığı Zenit'e gelen ve bu kulüpte beş lig şampiyonluğu yaşayan Daler Kuzyaev, Rusya Milli Takımı forması da 46 kez giydi.

Yeni Atiba

Daler Kuzyaev’in, Atiba Huthinson ile pek çok benzer noktası bulunuyor. Kuzyaev, Atiba'nın Beşiktaş'a geldiği yaşta. Rus yıldız, Kanadalı gibi tam bir görev oyuncusu ancak istikrarlı olarak skora katkı da verebiliyor. Hem merkez orta saha hem de ön liberoda forma giyebiliyor. Karakter olarak da lider bir isim…