Dünya

Cumhuriyetçi Senatör Graham: Kim Kürtler dururken Erdoğan'ı destekler?

"Trump başkanlık yeminini ihlal etti"

10 Ekim 2019 02:40

T24 Dış haberler

Türkiye'nin kuzey Suriye'ye yönelik düzenlediği 'Barış Pınarı Harekâtı'na Beyaz Saray açıklamasından bu yana sert bir şekilde karşı çıkan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Kongre'ye sunacağı yaptırım yasa tasarısının başkanın veto edemeyeceği çoğunlukla Kongre'yi geçeceğini düşündüğünü söyleyerek, "Kim Kürtler dururken Erdoğan'ı destekler" dedi.

Axios'a konuşan Graham, Suriye'nin kuzeyinden ABD askerlerini çekme kararı sebebiyle kınadığı ABD Başkanı Donald Trump'ın başkanlık yeminini ihlal ettiğini savundu. Graham, Trump'ın "hem ülkesini, hem de başkanlığını tehlikeye attığını" ifade etti.

"Trump Erdoğan'a ne derse desin, Türkiye'nin Suriye girip dalgalanma etkisi yaratmama olasılığı yok" diyen Graham şöyle devam etti: "Başkanın Kürtlere sırtını dönmediği iddiasına kendisinden başka kimse inanmıyor."

Graham, "yaptırımların yarın Türk ekonomisini vurmaya hazır olacağını" söyleyerek, Cumhuriyetçi Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell'a da desteği nedeniyle teşekkürlerini sundu. Yaptırımları içeren yasa tasarısının başkanın veto hakkını elinden alacak çoğunluğa ulaşacağına inandığını söyleyen Graham, "Kim Kürtler dururken Erdoğan'ı destekler" diye konuştu. Cumhuriyetçi Senatör, tasarının Kongre'den yüzde 90 destek ile geçmesini beklediğini söyledi.

Graham bu akşam yaptığı bir başkan paylaşımda, "Erdoğan ve insancıllık aynı cümleye ait değil. En kötüsü daha başlamadı bile" yazdı.