Dünya

Cumhuriyetçi Senato Çoğunluk lideri McConnell: Köleliğin bedelini Barack Obama'nın başkan olmasıyla ödedik

19 Haziran 2020 11:04

T24 Dış Haberler

ABD'nin yasama organı olan Kongre'nin Cumhuriyetçilerin kontrolündeki üst meclisi Senato'nun Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, ABD'nin köleliğin bedelini Barack Obama'nın başkan olmasıyla ödediğini iddia etti.

Temsilciler Meclisi'nde konuşan McConnell, "150 yıl önce olmuş, şu anda hayatta olan kimsenin sorumlu olmadığın bir şey için tazminat ödemek iyi bir fikir değil" ifadelerini kullandı.

McConnell, "İşlediğimiz günahın bedelini bir iç savaş çıkararak vatandaşlık hakları yasası çıkararak ve bir Afrikan-Amerikalı başkan seçerek ödemeye çalıştık" dedi ve tazminat ödenmesine karşı çıkarak, "Bence zararı nasıl karşılayacağımızı çözmeye çalışmamalıyız. Her şeyden önce kime tazminat ödeneceğini belirlemek zor olur" diye devam etti.

McConnell'in sözleri sosyal medyada büyük tepki çekti. Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Charles Booker, "Tazminatlar paradan çok daha fazlasını temsil ediyor. Üstünden çok zaman geçtiğini mi düşünüyorsun? Bunu büyükbabama anlat, yakın zamanda o sana ulaşacak" dedi ve ekledi, "Dostlar, bu adam biraz önce Başkan Obama'ya 'tazminat' dedi".