Dünya

Cumhuriyetçi Parti başkan adaylığı yarışı için rekabet gün yüzünde: Trump, DeSantis'e "ortalama" siyasetçi dedi; ön seçime girmemesi için uyardı

11 Kasım 2022 08:11

T24 Dış Haberler

2024 seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olmak için yarışabileceği öngörülen eski başkan Donald Trump ve bir dönem kendisine yakın olan Florida Valisi Ron DeSantis arasındaki rekabet gün yüzüne çıkmaya başladı.

DeSantis, salı günü yapılan ara seçimlerde tekrar Florida Valisi seçilerek hem parti içindeki hem de ABD siyasetindeki konumunu güçlendirirken Trump, kendisine "ortalama bir siyasetçi" dedi.

Zaten 2024'te Cumhuriyetçi Parti ön seçimlerine katılacağı 8 Kasım'dan önce de konuşulan DeSantis'in Florida'da Demokratlar'a karşı ezici bir zafer ilan etmesinin ardından "Trump'ın en büyük rakibi" olabileceği ihtimali daha yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. 

Trump, perşembe günü uzun bir açıklama yayımlayarak DeSantis'in bir "siyasi hafifsıklet" olduğunu ifade etti ve "2017'de Florida Valisi olarak ilk dönemi için adayken çaresiz şekilde kendisine geldiğini" ifade etti. 

"Ron'un düşük onay oranı, kötü anket sonuçları vardı ve hiç parası yoktu. Ancak onu desteklersem kazanabileceğini söyledi" diyen Trump, "Dağılmış olan kampanyasını da ben toparladım" ifadelerini kullandı.

Trump, DeSantis'in 2024 başkanlık adaylığına kapıyı kapatmayarak "oyunlar oynadığını" söyledi ve ön seçimlere girerse "bozguna uğrayacağını" iddia etti.

Trump, 15 Kasım'da önemli bir açıklama yapacağını duyurmuştu. Trump'ın bu tarihte 2024 için başkanlık adaylığını açıklaması bekleniyor.