Medya

Cumhuriyet yazarı Erdal Sağlam: Bu iktidar devam ettiği sürece artık kurumların hiçbirine güven duyulamayacağı apaçık ortada

30 Mart 2021 08:11

Cumhuriyet gazetesi yazarı Erdal Sağlam, Merkez Bankası'nın yeni başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun kamuoyuna yaptığı ilk açıklamanın etkili olmadığını belirterek, "Kavcıoğlu’nun köşe yazıları, piyasaların güven duymasını baştan engelleyen bir unsur. Çok daha kararlı bir tutum göstermesi gerekirken, faiz indirim beklentisini önyargılı bulduğunu söylemesi, “Piyasalar bozulmasın diye bir-iki ay faiz indirmeyebiliriz” anlamına da gelebilir. Yüzde 5 enflasyon hedefiyle ilgili söyledikleri ise “sadece bir söz” olarak görülür çünkü Ağbal öncesi başkanlar da aynı şeyi söylemiş ama gerektirdiği para politikalarını uygulamamışlardı. Yani sözlere artık inanılmıyor, uygulanacak politikayla gereken sıkı adımlar atılacak mı, piyasalar buna bakıyor." diye yazdı.

Naci Ağbal'ın görevden alınmasıyla başlayan dalganın piyasalarda yeni tepki verdiğine işaret eden Erdal Sağlam, "Asıl bundan sonra Merkez Bankası’na güvenilmeyen, ekonomide çıpası tümüyle kaybolan bir sürükleniş görme ihtimali yüksek. Dünyanın neresinde bir sorun olsa, bunu en ağır yaşayacak ülkelerden biri Türkiye olacak. Yeterince iç ve dış sorunlarımız yokmuş gibi sanki sorunların etkilerini göreceğimiz günler yaklaşmamış gibi böylesine büyük hatalar yapmak, bence kötü yönetimin doruğa ulaştığının göstergesi. Bu iktidar devam ettiği sürece artık kurumların hiçbirine güven duyulamayacağı apaçık ortada. Yabancıların raporlarında bunu açık açık söylemeye başlamalarının nedeni de bu iktidar döneminde düze çıkılacağına olan güvenin neredeyse tümüyle kaybolması." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...