Gündem

Cumhuriyet yazarı Bursalı: Doktorları, yönettiğiniz devlet değil millet okuttu!

Erdoğan'ın doktorlar için söylediği "Giderlerse gitsinler" sözünün yankıları sürüyor

14 Mart 2022 10:22

Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı, doktorları devletin okuttuğunu söyleyerek, "Gidiyorlarsa gitsinler" diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.

Bursalı, şunları yazdı:

"Bugün 14 Mart Tıp Bayramı..  Bugünün anlamı çok daha önemli çünkü birileri doktorlarımıza rest çekti: 'Giderseniz gidin!'

Artık orta sınıfı asla geçindiremeyecek, asgari ücretin iki katı kadarcık para bile yüzlerine vuruluyor ama arkalarından söyleniyorlar, 'Sizleri devlet okuttu' diye! 

Devlet kimi okutmadı ki? 

Ayrıca onları, yönettiğiniz devlet değil millet okuttu. Alın teriyle ödediği vergilerle kurulan okullar millete, ülkeye ait. Devlet, milletin bu ve benzer hizmetleri yapması için oluşturduğu örgütün adı! 

Doktorluk zor meslek. Uzmanlık vb. katarsanız 30 yaşı buluyor ve aşıyor insanın yetişmesi. Devlet hastanelerinde üstelik insan kılıklı paçavraların saldırılarına da uğruyorlar.

'Giderlerse gitsinler'...  Kimseye söylenecek laf değil bu. Hangi hakla, hukukla, adaletle?! "

Erdoğan ne demişti?

'Az maaş aldıkları doğrultusunda şikâyet eden doktorları bu devletin yetiştirdiğini' savunan Erdoğan, "Açık konuşuyorum, açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni, bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz, buralarda onlarla devam ederiz. Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle davet ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin. Doktorluk gibi bir aziz mesleği oraya onu dayamak herhalde pek de insani değildir" demişti.