Gündem

Cumhuriyet yazarı Balbay: Şimdiden, "Yerel seçim de gitti" cümleleri çok rahat kurulmaya başlandı

25 Temmuz 2023 08:11

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, muhalefet tabanını değerlendirdiği yazısında, "O günkü hayal kırıklığının yerini birbiriyle çelişen farklı duyguların aldığı dikkati çekiyor. En acısı şimdiden, 'Yerel seçim de gitti' cümlelerinin çok rahat kurulmaya başlanması. Daha önceki yazılarımızda da vurgulamıştık, 'seçmenlikten istifa' diye tanımlayabileceğimiz bir davranış sürüyor" yorumunu yaptı. 

Balbay, yazısında, "CHP Genel Merkezi bunu küçümseyebilir, 'Seçime doğru herkes düşünür taşınır mutlaka oyunu kullanır' diye düşünebilir. Ancak dünyadaki örneklerinde de uzun süren otoriter yönetimlerde seçmen bir aşamadan sonra değişim umudunu yitiriyor, mevcuda alışma havasına giriyor" ifadelerini kullandı.

Balbay, "Taban, 28 Mayıs’tan daha üzgün!" başlıklı yazısında, şunları kaydetti:

"CHP’nin bir an önce bu kaotik ortamdan çıkması gerekiyor. Uzun süren krizlerin haklı tarafı yoktur. CHP’nin 29 Mayıs’tan itibaren en geç 3 gün içinde seçim sonuçlarını hangi yol ve yöntemle değerlendireceğini, 2024’e nasıl yürüyeceğini netleştirmesi gerekirdi.

Oysa PM’deki konuşmasından anlıyoruz ki Kemal Bey’in ilk 3 günü daha farklı geçmiş! Elbette o da çok insani ama liderlik, oy aldığınız 25 milyonu saatler içinde umutsuzluk girdabından çıkarıp geleceğe yöneltme sanatıdır!"