Gündem

Cumhuriyet gazetesi: Bu tehditler ve baskılar yıldıramaz, geri adım attıramaz

"Bu açık tehdit, aslında Akit gazetesini de aşıyor. Bugünkü siyasal iktidarın omuzlarına konulan bir sorumluluk haline dönüşüyor"

21 Aralık 2019 17:06

Akit TV sunucusu Fatin Dağıstanlı'nın, Cumhuriyet gazetesinin “Şeriat Çalıştayı” manşetine tepki göstererek, "Hep birlikte toplanıp Cumhuriyet gazetesi önüne bir el bombası atalım" ifadelerinin ardından Cumhuriyet gazetesi açıklama yaptı. 100 yıllık tarihi boyunca birçok kez tehdit ve baskıların hedefi olduğunu belirten Cumhuriyet gazetesi, "Ancak bu tehdit ve baskılar gazetenin temel ilkeleri yönünde yürümesine engel olamamıştır" dedi.

Cumhuriyet gazetesinin yaptığı açıklama şu şekilde: 

"Cumhuriyet gazetesi, 100 yıllık tarihi boyunca birçok kez tehdit ve baskıya hedef olmuştur. Ancak bu tehdit ve baskılar gazetenin temel ilkeleri yönünde yürümesine engel olamamıştır.

Gazetemizin simge yazarları bombalı saldırılarla infaz edilmiştir.

Değerli yazarımız Uğur Mumcu, arabasına konulan bomba ile alçakça öldürülmüştür. Aynı şekilde yazarlarımız Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy, Onat Kutlar, Bahriye Üçok ve Cavit Orhan Tütengil bombalı düzeneklerle ya da silahlı saldırılarla katledilmişlerdir.

Hepsi basın şehididir.

FETÖ şebekesi aracılığıyla, Ergenekon kumpası projesinden önce 2006 yılında, Cumhuriyet gazetesinin bahçesine 3 kez el bombası atılmıştır. Yazarlarımız tehdit edilmiştir.

Gazetemizin bugünkü manşetinde görüldüğü gibi Akit TV’de dün, “Cumhuriyet gazetesine el bombası atılması”ndan söz edilmiştir. Bu cümle hiçbir tartışmaya yer bırakmayacak biçimde açıkça söylenmiştir.

20 Aralık 2019 Cuma günü yapılan bu bombalı tehdit, aslında bir zihniyetin düşünce kodlarını ve yapısını açıkça göstermektedir. Taş devrinin ilkel, hukuka aykırı “ihkakı hak” iddiasında bulunuyorlar, yani “göze göz dişe diş” metodunu uygulamak istiyorlar. “Gidelim gazeteyi bombalayalım” diyebilmektedirler. Gazeteyi açıkça yandaşlara hedef göstermektedirler.

Cumhuriyet gazetesi, Cumhuriyet felsefesinin, aydınlanma devrimlerinin savunucusudur. Türk toplumunun çağdaşlaşma hareketinin öncü gazetesidir. Bu tehditler ve baskılar Cumhuriyet gazetesini yıldıramaz, geri adım attıramaz.

Cumhuriyet gazetesine yapılan bu açık tehdit, aslında Akit gazetesini de aşıyor. Bugünkü siyasal iktidarın omuzlarına konulan bir sorumluluk haline dönüşüyor. Bütün dünya kamuoyu kuşkusuz bu olayı böyle değerlendirecektir.

Cumhuriyet gazetesi, idealleri yönünde yoluna devam edecektir."

TIKLAYIN - Akit TV sunucusu canlı yayında Cumhuriyet'i hedef gösterdi: Toplanıp gazetenin önüne el bombası atalım

TIKLAYIN - TGC, "Toplanıp Cumhuriyet gazetesinin önüne el bombası atalım" diyen Akit TV sunucusunu kınadı: Savcıları göreve çağırıyoruz

TIKLAYIN - CHP'li Çakırözer'den Akit TV sunucusunun "Cumhuriyet gazetesin önüne el bombası atalım" sözlerine tepki: Yargıya çağrıda bulunuyorum, bu açıkça tehdit etmektir, suçtur