Gündem

Cumhuriyet Başsavcı Vekili, icazet törenine katıldı

"Laikliği savunmadan bu rezilliği ortadan kaldıramazsınız"

28 Ekim 2022 08:39

Sincan İlçe Müftülüğü’ne bağlı Bucuk 15 Temmuz Şehitler Kuran Kursu'nda hafızlığını tamamlayan 36 öğrenci için 15 Ekim’de icazet töreni yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Akademi Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Dr. Abdurrahman Akkuş, Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar, Sincan İlçe Müftüsü Mevlüt Topçu, AKP’li Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın yer aldığı törene Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcı Vekili Halil Demir’in de katılması dikkat çekti.

Törende konuşan AKP’li Ercan, “Burada bulunmaktan dolayı büyük bir gurur yaşıyoruz” dedi. Yurtsever Hukukçular'dan Mustafa Mert Doğan, "Laikliği savunmadan bu rezilliği ortadan kaldıramazsınız" dedi.

Cumhuriyet’ten Mehmet Oflaz’ın haberine göre, Yurtsever Hukukçular'dan Mustafa Mert Doğan, "Türkiye uzun yıllardır laiklik ilkesine aykırı uygulamalara şahit oluyor. Siyaset ne kadar dinselleştiriliyorsa devlet kurumları da o kadar laik karakterini kaybediyor. Hukuk alanında özellikle AKP’li yıllarda ciddi bir tarikat örgütlenmesi gerçekleşti. Bu nedenle geldiğimiz noktada bir cumhuriyet başsavcı vekilinin hafız icazet törenine katılması artık şaşırtmıyor. AKP ve muhalefet siyaset alanını olabildiğince dini referanslara kaydırıyor, siyasetin yansımasının çok kuvvetli olduğu hukuk örgütlenmesi de benzer bir yönelime giriyor ve açıkça laikliğe aykırı eylemlerde bulunmaktan geri durmuyor. Özellikle AKP tarafından en gericinin en mübah olduğu bugünün koşullarında bu tarz olaylarla daha sık karşılaşıyoruz" diye konuştu.

“Laikliği ayaklar altına aldı”

"Laikliği savunmadan bu rezilliği ortadan kaldıramazsınız" diyen Doğan şunları kaydetti:

"Laik devletin en belirgin özelliği dinin toplumsal hayatın belirlenmesinde rolünün bulunmamasıdır. Din, kişilerin kişisel alanlarının konusudur. Toplumsal alana etkisi olamaz. Ancak gelin görün ki ülkemizde artık cumhuriyet başsavcı vekilliği gibi, adalet kurumunun kamu adına soruşturma yürüten makamı dahi laikliği ayaklar altına almak pahasına böyle toplantılara katılabiliyor ve ortaya hukuk adına rezil bir tablo çıkıyor."