Gündem

"Cumhurbaşkanlığı'ndaki resepsiyona davet edilenlerin sayısı 5 bin kişiye ulaştı; Evren döneminden kalan küçük bagetler arasındaki döner sunumu, geleneğin en önemli parçasıydı"

30 Ekim 2019 07:52

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Cumhurbaşkanlığı'nda düzenlenen Cumhuriyet resepsiyonu dair gözlemlerini aktardı. Sarıkaya, "Geçmiş resepsiyonlara 4 bin kişi davet edilirken dünkü bin kişi daha arttı ve 5 bin kişiye ulaştı" derken, "Kenan Evren’in Cumhurbaşkanlığı dönemindeki 29 Ekim Resepsiyonlarından bu yana süregelen, küçük bagetler arasındaki döner sunumu ise Cumhuriyet Resepsiyonlarının on yıllardır süregelen geleneğini en önemli parçaydı" ifadesini kullandı.

"Cumhuriyet, Sözcü, Fox TV ile bazı gazete ve televizyonların yazar ve yorumcuları ilk kez dünkü resepsiyona davet edildi, onlar da katılım gösterdi" diyen Sarıkaya'nın HaberTürk'te "Rusya Büyükelçisi Yerhov: PYD masada olmayacak" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

Cumhurbaşkanlığı'nda dün düzenlenen Cumhuriyet resepsiyonu yeni bir açılım gibiydi; yeniliklerle doluydu.

En önemli gelişme de bugüne kadar gerçekleşenlere çağrılmayan birçok basın kuruluşu temsilcisinin resepsiyona davet edilmiş olmasıydı.

Cumhuriyet, Sözcü, Fox TV ile bazı gazete ve televizyonların yazar ve yorumcuları ilk kez dünkü resepsiyona davet edildi, onlar da katılım gösterdi.

Bazıları ise bol bol fotoğraf çektirdi, detay notlar aldı…

Resepsiyonda Cumhurbaşkanı konuşurken Kıbrıs açıklarında sondaj çalışması yapan gemiyi koruyan Gökçeada Firkateyni ile Resulayn, Talabyad’daki komando birliklerinin komutanları ile canlı bağlantı kurdurdu, bayramlarını kutladı.

Yıllar önce de benzer şekilde yurtiçinde terörle mücadele eden birliklerin komutanları ile bağlantı kurulmuş ve kutlamada bulunulmuştu.

Bu resepsiyonun bir diğer farkı ise katılımcılarıydı.

Geçmiş resepsiyonlara 4 bin kişi davet edilirken dünkü bin kişi daha arttı ve 5 bin kişiye ulaştı.

Kenan Evren’in Cumhurbaşkanlığı dönemindeki 29 Ekim Resepsiyonlarından bu yana süregelen, küçük bagetler arasındaki döner sunumu ise Cumhuriyet Resepsiyonlarının on yıllardır süregelen geleneğini en önemli parçaydı.