Gündem

Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından darp edilen avukatın ev hapsine itirazı reddedildi

Avukat Sürenoğlu'nun yalnızca tedavi için hastaneye gidebileceği belirtildi

02 Mayıs 2019 14:22

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın şahitliğini yaptığı Demirören ve Kalyoncu ailelerinin düğünü nedeniyle Çırağan Caddesi'nin trafiğe kapatılmasına itiraz ettiği için Cumhurbaşkanlığı korumalarının işkence yaptığı avukat Sertuğ Sürenoğlu'nun ev hapsine yapılan itiraz reddedildi. Ret kararında, Sürenoğlu'nun yalnızca tedavi için evden çıkıp, hastaneye gidebileceği belirtildi. 

Artıgerçek'ten Can Bursalı'nın haberine göre, 13 Nisan'da yaşanan olayın ardından avukat Sertuğ Sürenoğlu işkence nedeniyle yüzünde ve gözündeki tahribatın tedavisi için hastaneye gidemiyordu. İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği ret kararında, Sürenoğlu'nun yalnızca tedavi için evden çıkabileceği ve hastaneye gidebileceği belirtildi.

Sertuğ Sürenoğlu'nun Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan tutuklanması talebiyle sevk edildiği mahkemede hakkında ev hapsi adli kontrol hükmü uygulanmasına karar verilmişti. Sürenoğlu, ev hapsi nedeniyle 19 Nisan'da zarar gören gözünün tedavisi için hastaneye gidememişti.

Sertuğ Sürenoğlu'nun ev hapsine karşı yaptığı itiraz çerçevesinde karar vermesi gereken İstanbul 1. Sulh Ceza Hâkimi izne çıkmış, yerine bakan 7. Sulh Ceza Hâkimi ise adli kontrol kapsamında verilen ev hapsi kararının kaldırılması talebini reddetmişti. 

Ne olmuştu?

Demirören ve Kalyoncu ailelerinin çocukları, Çırağan Sarayı'ndaki gösterişli düğünle yaşamlarını birleştirmişti. 152 yıllık sarayın boğaza bakan bölümüne inşa edilen kış bahçesinde yapılan düğünde nikah şahidi olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın konvoyunda yer alan koruma ekibi, Çırağan Caddesi'nin trafiğe kapatılmasına itiraz eden avukat Sertuğ Sürenoğlu'na işkence yapmıştı. Sürenoğlu, olaya ilişkin tutanakta Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiğini kabul etmiş ancak çıkarıldığı mahkemede, tutanağa işkence altında korumaların zorlamasıyla imza attığını ifade etmişti.