Gündem

"Cumhurbaşkanlığı korumalarından işkence" iddiası hakkında soru önergeleri

Ankara Barosu, “görevi kötüye kullanma, eziyet ve işkence” suçlarından şikâyette bulundu

17 Nisan 2019 13:22

İstanbul Çırağan Sarayı önünde 14 Nisan Pazar akşamı Cumhurbaşkanlığı korumalarının avukat Sertuğ Sürenoğlu’na işkence yaptığı iddiaları soru önergelerine konu oldu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ve  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Alpay Antmen  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplaması istemiyle soru önergeleri verdi. CHP'li Murat Bakan da Sürenoğlu için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soru önergesi yöneltti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 14 Nisan akşamı Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören’in kızı Yelda Demirören ile Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haluk Kalyoncu’nun düğün töreni için Çırağan Sarayı’ndaydı.

Düğün nedeniyle yolun bir kısmının kapatılması üzerine araçlar uzun süre trafikte mahsur kaldı. İddialara göre, avukat Sürenoğlu da trafikte kaldığı otobüsten inerek, polislere trafiğin neden kesildiğini sordu. Bunun üstüne Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından bir araca alınarak dövülen Sürenoğlu, daha sonra çıkarıldığı mahkemece Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla ev hapsine çarptırıldı. 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu konunun takipçisi olacağını belirtti. Ankara Barosu da, saldırı günü Çırağan Sarayı’nda görevde olan Cumhurbaşkanlığı korumaları hakkında “görevi kötüye kullanma, eziyet ve işkence” suçlarından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulundu.

Soru önergeleri

HDP'li Kerestecioğlu, Oktay’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, İstanbul Çırağan sarayı önünde 14 Nisan Pazar akşamı Cumhurbaşkanlığı korumalarının avukat Sürenoğlu’na işkence yaptığı iddialarını sordu. Oktay'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren bir isim de CHP'li Antmen oldu.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.