Gündem

Cumhurbaşkanlığı, beyin göçünü tersine çevirmek için harekete geçti

Şirketler yetenekli ve başarılı öğrencileri eğitim sürecinde keşfederek, sektöre kazandıracak

17 Mart 2019 10:24

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, beyin göçünü tersine çevirmek için harekete geçti. Aselsan, Türk Hava Yolları, Turkcell gibi Türkiye'nin önde gelen firmaları, öğrencilerle buluşarak Türkiye'de çalışmanın avantajlarını anlatacak.

 Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre, beyin göçünün önüne geçilmesini amaçlayan proje ile Aselsan, Türk Hava Yolları, Turkcell gibi Türkiye'nin önde gelen firmaları öğrencilerle buluşarak Türkiye'de çalışmanın avantajlarını anlatacak. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nın yurt içinde düzenlediği kariyer fuarları nisan ayında yurt dışında da düzenlenecek. İlk olarak Almanya'nın Ahen ve Köln şehirlerinde başlaması planlanan fuarlar İngiltere'nin Londra, Güney Afrika'nın Johannesburg ve Özbekistan'ın başkenti Taşkent'le devam edecek.

Fuarların en büyük amacı, başarılı Türk gençlerinin ülkelerinde çalışmasını sağlayarak, beyin göçünü engellemek. Başarılı gençlerin ülkeye geri kazandırılmasını amaçlayan fuarlarda üniversite öğrencileri stantlarda kendi bölümleri ve çalışma koşullarıyla ilgili bilgi alabilecek.

Sektör temsilcileri de öğrencilerden aldıkları CV'lerle ihtiyaç duyduğu iş gücüne yönelik veri toplayacak. Şirketler bu yöntemle yetenekli ve başarılı öğrencileri eğitim sürecinde keşfederek, sektöre kazandıracak.