Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Uluslararası arenada, Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda, hesap vermez, hesap sorarız

17 Aralık 2019 21:53

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Uluslararası arenada, Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda, hesap vermez, hesap sorarız" dedi.

"Gerekirse asker gönderme, gerekirse Doğu Akdeniz'de sondaj, sınır ötesinde operasyon ne gerekiyorsa onu yaparız, yapıyoruz.

"FETÖ borsası' gibi iddiaların FETÖ ile sürdürdüğümüz kesintisiz mücadeleyi sulandırmasına izin vermemeliyiz.

"MİT tarafından etkili istihbarat çalışmaları yürütülüyor, yurt içi ve yurt dışında başarılı operasyonlar gerçekleştirdi.

"Türkiye Suriye'deki Kürtler dahil olmak üzere, kendi ülkelerinden kaçanlara güvenli bir şekilde dönebileceği güvenli bölge tesis etmişti. Ülkemiz işgalci değildir, hiçbir zaman olmamıştır ve olmayacaktır. Ordumuz barış ve medeniyet ordusudur.

"Türk ve dünya tarihi açısından arşivlerimize verilen önem artmakta. Araştırmacılar devlet arşivlerine evinden ya da iş yerinden erişebilir hale gelmiştir.

"Defalarca gündeme gelen ve defalarca cevapladığımız Tank Palet Fabrikası konusunda, MSB bütçesinde de konuyu tüm detayıyla açıkladı. Fabrikanın mülkiyetinin devlette olduğunu, işletme hakkının belirli bir süre Katar ve Türk işbirliği olan BMC'ye devredildiği, yatırımla daha verimli çalışacağını belirtmek isterim.

"TC vatandaşı olan her bir birey bu ülkeye hizmet etme hakkına sahiptir. TBMM çatısı altındaki tartışmaların bireylere değil, yapılan işlere odaklanılmasının daha şık olacağını düşünmekteyim. Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin buradaki tartışmalara karıştırılması da talihsizliktir diye düşünüyorum.