Gündem

Cumhurbaşkanı, “İnsanlarımızın aşıyla işiyle oynandığına dair üzücü haberler alıyoruz” dedi, sanatçılardan yanıt geldi

“6 yıl önce yapımcılara gönderilen kara listedeki oyunculardan biriyim, geçen yıl da tiyatro oyununumu Türkiye’de yasaklamıştınız”

02 Mayıs 2019 12:40

T24

Tiyatro kökenli Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay ve oyuncu Levent Üzümcü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Mayıs’taki konuşmasında kullandığı “İnsanlarımızın aşıyla işiyle oynandığına dair üzücü haberler alıyoruz” sözlerine sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Atay, “Merhaba adım Barış Atay. 6 yıl önce yapımcılara gönderilen kara listede olan ve iş alamayan oyunculardan biriyim. Geçen yıl da oynadığım tiyatro oyununu tüm Türkiye’de yasaklamıştınız” dedi. Üzümcü de şu ifadeleri kullandı: 

"Merhaba, adım Levent Üzümcü, ben de onlardan biriyim. 4 sene önce işimden atıldım, beni işimden o azlettiğiniz çorbacı belediye şeysi attı. Nasıl, bu haber de üzücü mü?

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Yemeği'nde yaptığı konuşmada, şunları söylemişti:

"Alın teriyle kendisinin ve ailesinin nafakasını kazanmaya çalışan insanı bu tür yaklaşımlarla kategorize etmek en başta emeğe saygısızlıktır. 31 Mart seçimlerinin ardından kimi belediyelerde sendika üyelerine veya işe giriş tarihine bakılarak ayrımcılık yapıldığına, hatta insanlarımızın aşıyla işiyle oynandığına dair üzücü haberler alıyoruz. Üstelik bu tür ayrımcılıkları meşrulaştırmak için birçok yalana ve çarpıtmaya başvuruluyor.”


Oyuncu Levent Üzümcü: Yapımcılar, oyunculardan ‘siyaset konuşmayacaksın’ taahhüdü alıyor