Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Orban ile görüştü

Erdoğan, Orban'a Togg hediye etti

18 Aralık 2023 17:28

T24 Haber Merkezi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir araya geldi.

TIKLAYIN | Erdoğan Macaristan'a gitti

Erdoğan, Orban'a Togg hediye etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macar mevkidaşı Katalin Novak ile Sandor Sarayı'nda görüşmesinin ardından Karmelita Manastırı'na geçti. Erdoğan, burada kendisini karşılayan Başbakan Orban'a Togg hediye etti.

Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilerin 100. yılına özel hazırlanan "HU TR-100 plakalı" Togg'u kullanan Başbakan Orban'a otomobil hakkında bilgi verdi.

Başbakan Orban da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Macar atı hediye etti.

Orban, Erdoğan'a Macar atı hediye etti

Erdoğan ve Orban, basına kapalı gerçekleşen ikili görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye başkanlık etti. Heyetler arası görüşmede Erdoğan ile birlikte Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da yer aldı. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Orban'ın davetiyle Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İş birliği Konseyi'nin Altıncı Toplantısı'na katılmak üzere Macaristan'da. Erdoğan ile Orban'ın başkanlıklarında Budapeşte'de düzenlenecek Konsey Toplantısı'yla, stratejik ortaklık seviyesindeki Türkiye-Macaristan ilişkilerinin tüm boyutlarıyla gözden geçirileceği ve iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da derinleştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak. 

TIKLAYIN | Macaristan Başbakanı Orban: Erdoğan kazansın diye dua ettim, aksi takdirde Türkiye'deki milyonlarca göçmen Avrupa'ya gelecekti

TIKLAYIN | Macaristan Başbakanı Orban'dan İsveç'in NATO'ya üyeliği ile ilgili açıklama: Aceleye gerek yok

Macaristan, Ukrayna'ya 50 milyar dolarlık AB yardım fonunu veto etmişti

Macaristan, Ukrayna'ya 50 milyar dolarlık Avrupa Birliği (AB) yardımını veto etmişti. Bundan saatler önce Macaristan Başbakanı Victor Orban'ın bulunmadığı toplantıda Ukrayna'nın AB'ye adaylık müzakerelerinin başlamasına yönelik karar alınmıştı.

Orban, üyelik müzakerelerine ilişkin oylamanın yanlış bir karar olduğunu söyleyerek salonu terk etmişti. Sosyal medya hesabından da çekimser kaldığını açıklayan Orban, "Ukrayna katılım müzakerelerine hazır değil" demişti. 

TIKLAYIN | Macaristan, Ukrayna'ya 50 milyar dolarlık AB yardım fonunu veto etti

Macaristan Başbakanı Orban, maddi yardımın engellendiğini, AB liderlerinin Ukrayna ve Moldova ile üyelik müzakerelerini başlatma ve Gürcistan'a adaylık statüsü verme kararından kısa bir süre sonra X hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Orban, "Gece çalışmasının özeti: Ukrayna'ya ek para için veto" paylaşımında bulunmuştu.