Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erol Olçok’un mezarını ziyaret etti

Erol Olçok'un eski eşi Nihal Olçok, son dönemde AKP'ye yönelik eleştirileriyle dikkat çekmişti

05 Haziran 2019 19:01

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında oğlu Abdullah Tayyip ile birlikte hayatını kaybeden AKP’nin reklam danışmanı Erol Olçok’un Karacaahmet Mezarlığı’ndaki kabrini ziyaret etti.  Olçok’un mezarı başında dua eden Erdoğan’a, oğlu Bilal Erdoğan da eşlik etti.

Erol Olçok’un eski eşi Nihal Olçok, son dönemde AKP’ye yönelik dile getirdiği eleştirilerle gündeme gelmişti.

Nihal Olçok sosyal medyadan kendisine yönelik FETÖ’cü suçlaması yönelten bir troll hesaba yanıt verirken hükümet üyeleri ve bürokratlara da ağır eleştiriler yöneltmiş ve “Şimdi ilk defa hakkımı helal etmiyorum hiçbirinize. Beni düşürdüğünüz hale bakın” ifadelerini kullanmıştı.  Olçok’un paylaşımına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ı etiketlemişti.

Olçok ayrıca Erdoğan için “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı görseydim, ona şunu söylerdim 'Erol Bey'in yokluğu çok belli çünkü Erol Bey'in dili çok kuşatıcı bir dildi" eleştirisinde bulunmuştu.

Nihal Olçuk 31 Mart seçimlerinden birinci sırada çıkan Ekrem İmamoğlu için de destek mesajı paylaşmıştı. Olçuk “Yeni İBB başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu, herkese, her şeye hayra vesile olsun. Sizi tebrik ederim ve bu başarının sizi sarhoş etmemesi için dua edeceğimi bilmenizi istiyorum. Bu sözüm alkol ile ilgili değil, çünkü zâhir sarhoşluk, bâtın sarhoşluk gibi değildir vesselam” sözlerini kullanmıştı.

Erdoğan, Erol Olçok'u Yaşar Kemal'in sözüyle yazmıştı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Erol Olçok için hazırlanan kitapta bir yazı kaleme almıştı.

"15 Temmuz'da şehadet makamına ulaşmamış olsaydı, eminim ki o gecenin en etkili anlatımını Erol yapardı" diyen Erdoğan, yazısında “15 Temmuz gecesi darbe girişiminin duyulduğu andan şehadetine kadar geçen hadiselerin ayrıntıları öğrendiğimde, bir yandan gözyaşlarıma engel olamazken diğer yandan da iç dünyamda 'Evet, bu bizim Erol' diyordum. Erol'un hesapsızlığının, hasbiliğinin, inandığı doğrular söz konusu olduğunda yapabileceği fedakarlıklarda sınır bulunmadığının en güzel ispatı, 15 Temmuz gecesi mücadeleye, canından öte tuttuğu, gözünün nuru oğluyla birlikte çıkmış olmasıdır” ifadelerine yer vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Erol Olçok için kaleme aldığı yazısı şöyle:

"Fikirleri ve mücadele yöntemiyle tam anlamıyla aykırı bir kişilik olan Erol, nerede hak ve hakikat mücadelesi varsa sadece orada olmakla kalmaz, mutlaka safın en başında yer alır, sorumluluk üstlenirdi. Bizim kendisiyle birlikte çalışmaya başlamamızla da 1993 yılında işte böyle bir mücadele arefesinde olmuştur. O günden beri hiç ayrılmadık, hep beraber yol yürüdük, nice zaferleri beraber tattık, nice sancıları beraber çektik, nice krizleri beraber göğüsledik, nice düğümleri beraber çözdük. 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin duyulduğu andan şehadetine kadar geçen hadiselerin ayrıntıları öğrendiğimde, bir yandan gözyaşlarıma engel olamazken diğer yandan da iç dünyamda 'Evet, bu bizim Erol' diyordum. Erol'un hesapsızlığının, hasbiliğinin, inandığı doğrular söz konusu olduğunda yapabileceği fedakarlıklarda sınır bulunmadığının en güzel ispatı, 15 Temmuz gecesi mücadeleye, canından öte tuttuğu, gözünün nuru oğluyla birlikte çıkmış olmasıdır." "Babasının oğlu"

Erol Olçok'un oğlu Abdullah Tayyip'in de o gece darbeci hainlerin karşısına cesaretle dikilirken, babasının oğlu olduğunu ispatladığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimilerinin saklanacak delik aradıkları bir gecede, milletimizin tarihindeki en önemli istiklal ve istikbal mücadelelerinden biri için ilk öne çıkan ve en ileri safta yer alan Erol'un karakterinin rahat bir yatakta ölüme uygun olmadığını kendisini tanıyanlar çok iyi bilir" ifadelerini kullandı.

"Erken bir yaşta, ülke ve millete daha çok hizmet verebileceği olgunluğa eriştiği bir dönemde hayata gözlerini yummuş olsa da şehadetin ona çok yakışan bir veda olduğunu" kaydeden Erdoğan, yazısını şöyle tamamladı: "Kendisiyle yaptığımız uzun yol arkadaşlığı boyunca, siyasi tanıtım konusunda sahip olduğu deha düzeyindeki üretkenliğinin sayısız örneklerine şahit oldum. O gece hakiki ve hasbi bir dostla birlikte, sadece şahsımın ve partimiz mensuplarının değil, tüm Türkiye'nin, tüm dünyanın takdirini kazanan bir profesyoneli de kaybettik. Şayet, 15 Temmuz'da şehadet makamına ulaşmamış olsaydı, eminim ki o gecenin en etkili anlatımını Erol yapar, o geceyi en güzel ifade edecek müzikleri Erol besteletir, o geceyi en iyi yansıtacak klipleri Erol çeker, en vurucu sloganları Erol üretirdi ama 'O güzel insanlar, o güzel atlara binip gittiler.' Şehadetlerine şahitlik ettiğim Erol'un ve adaşım Abdullah Tayyip'in mekanları inşallah cennet olacaktır. Ailesine, sevenlerine ve aziz milletimize bir kez daha başsağlığı temennisiyle, 15 Temmuz ve terörle mücadele şehitlerimizin tamamına Allah'tan rahmet diliyorum."

Erol Olçok kimdir?

1963 yılında Çorum’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Estetik ve Sanat Tarihi mezunu. 1987 yılında Arter Reklam Ajansı’nı kurarak reklamcılığa başladı. Siyasal tanıtım faaliyetine RP’nin seçim çalışmalarıyla başladı. Sonra bir çok kişisel aday kampanyası yaptı. Mehmet Ali Şahin’in 1987'deki adaylığı bunlardan bir tanesi. Sonra Büyükşehir Belediyesi basın danışmanlığında o zamanki Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte çalıştı. O sırada DYP’den bir teklif aldı. Tansu Çiller’e bir sunum hazırladı. 1999 seçimlerinde DYP’nin Türkiye genel seçim kampanyasını yaptı. AKPARTİ’nin kuruluş çalışmaları sırasında Recep Tayyip Erdoğan’ın birlikte çalışma teklifini kabul etti. Kuruluşundan bugüne kadar AKPARTİ’nin siyasi iletişimini yürütüyor. AKPARTİ isminin bulunmasından parti kuruluşuna bir çok konuda etkin oldu. AKPARTİ’nin bütün genel ve yerel seçim kampanyalarını yönetti.