Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ankara'da yine yolsuzluklar içerisinde olan bir aday koymuşlar

Mansur Yavaş için 'sahte senet' iddiasını gündeme getiren Necmettin Kesgin'in çocuk istismarı ve sahte belgeyle hukuk diploması almaktan yargılandığı ortaya çıkmıştı

16 Mart 2019 17:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi Ankara'da yine yolsuzluklar içerisinde olan bir aday koymuşlar. Adamda her türlü yolsuzluk var. Buyurun, vergi, senet... Hesabını veremiyor şu anda. Hadi ver hesabını. Bay Kemal çık, adayının bu karşılıksız senediyle ortada dolaştığını sen izah et" dedi.

TIKLAYIN - Bir Ankara seçimi: Son iddialar, Mansur Yavaş'ın elini mi güçlendirdi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çatalca Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Kuzey Marmara Otoyolu Açılış Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Kuzey Marmara Otoyolu 398 kilometre uzunluğunda. Çatalca'dan trafiğin yoğun olduğu vakitlerde 2-3 saati bulan Kurtköy yolculuğu 50 dakikada tamamlanmış olacak. Çatalca’dan İstanbul Havalimanı’na 13 dakikada ulaşabileceksiniz. Yol medeniyettir, yolu olmayan medeniyetten bahsetmesin. Su medeniyettir, suyu olmayan medeniyetten bahsetmesin. Biz size efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz. Çatalca'yı geleceğe taşıyacak tüm projelerimiz hazır. Her seçim yeni bir başlangıçtır. 

"Adayının bu karşılıksız senediyle ortada dolaştığını sen izah et"

Şimdi Ankara'da yine yolsuzluklar içerisinde olan bir aday koymuşlar. Adamda her türlü yolsuzluk var. Buyurun, vergi, senet... Hesabını veremiyor şu anda. Hadi ver hesabını. Bay Kemal çık, adayının bu karşılıksız senediyle ortada dolaştığını sen izah et.

Ülkemiz tarihinin en büyük demokrasi reformlarını biz hayata geçirdik. Ülkemizi bugünkü seviyesine getirmemizin gerisinde istikrar ve toplumsal huzur iklimi vardır. Amacımız ülkemizin kazanımlarını daha ileriye taşımaktır. İnşallah önümüzdeki seçimlerde istikrar ve güven iklimini bir kez daha tesis ederek 2023 hedeflerimize doğru yürümeye devam edeceğiz.

2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan Mansur Yavaş hakkında şimdiye kadar hiçbir yolsuzluk iddiası gündeme getirilmemişti. Ancak hafta başında Necmettin Kesgin ile yaşadığı bir anlaşmazlık sonucu Yavaş’ın sahte senet ile işlem yaptığı iddiası ortaya atılmıştı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik tarafından da dile getirilen iddialar neredeyse tüm televizyon kanallarında yayınlanırken, Mansur Yavaş’ın cevabına yer verilmemişti. Mansur Yavaş hakkındaki iddiaları yalanlarken Kesgin’in çocuk istismarı suçundan ve sahte belgeyle hukuk diploması aldığı gerekçesiyle yargılandığını açıklamıştı.

"Terörün kaynağının İslam dünyası olduğunu nasıl söylersin?"

Yeni Zelanda'da yaşananları gördünüz. Maalesef Avustralyalı bir senatör bir edepsizlik yaptı. Ne yazık ki o edepsizliğin bir benzerini de ana muhalefetin başındaki zat yaptı. Bay Kemal, eğer sen bir Müslümansan terörün kaynağının İslam dünyası olduğunu nasıl söylersin? Önce sen kendini bir test et. Bay Kemal bana faturayı kesemezsin.