Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Özbekistan'da Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı takdim edildi

10 Kasım 2022 17:34

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Türk Devletleri Teşkilatı 9'uncu Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Özbekistan'da Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı takdim edildi.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile ortak basın toplantısı düzenledi. Mirziyoyev, Erdoğan'a Özbekistan'ın en büyük devlet nişanı olan 'Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı' takdim etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında şunları söyledi:

"İmam Buhari adına bir üniversitenin burada kuruluyor olması gerçekten İslam dünyasına da çok farklı bir mesaj olacaktır. Bugün zaten bir heyet Türkiye'den oğlum da dahil olmak üzere İbn-i Haldun Üniversitesi'nden arkadaşlar Taşkent'e gelmişler ve orada çalışmalar yapmışlardır. Önce insan anlayışı ile gerçekleştirilen bu reformlar ile devlet adamlığını gösteren aziz kardeşim Şevket Mirziyoyev'e şükranlarımı ifade ediyorum.

Kapsamlı stratejik ortalık seviyesine çıkardığımız ilişkilerimizi daha da ileri taşıyacağımıza olan inancım tamdır. Büyük bir onurla taşıyacağım Yüksek Düzeyli İmam Buhari nişanını almaktan duyduğum gururu ifade ediyor ve tüm Özbek kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Biz öğrencilik yıllarımızda İmam Buhari'yi Sahih Buhari isimli hadis eseriyle tanıdık. Bir numaralı hadis eseri tabii İmam Buhari'nin eseriydi. Bizim için en önemli kaynak eserdi. Herhangi bir hadis arayacaksak önce İmam Buhari'nin Sahih Buhari adlı eserine bakardık. Şimdi kardeşim burada böyle bir üniversiteyi kurduğu zaman inanıyorum ki burası çok ciddi bir ilim merkezi ve çekim merkezi olacaktır. Çok önemli bir adım attı, hepsini tebrik ediyorum, takdir ediyorum, sağ olsunlar."