Spor

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, isim vermeden Koç'u eleştirdi: Fenerbahçe son 5 yılda sıradan bir takıma dönüştürülme stratejisiyle tasfiye sürecine sürüklendi

12 Haziran 2023 08:23

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonluğu'nun ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u eleştirdi.

Twitter üzerinden paylaşım yapan Uçum, Koç'un başkanlık döneminin başlangıcına işaret ederek, "Fenerbahçe'nin son 5 yılda sıradan bir takıma dönüştürülme stratejisiyle tasfiye sürecine sürüklendiğini" iddia etti.

Uçum ayrıca, "Fenerbahçemizi kutluyoruz. 10 yıl sonra Türkiye Kupasını aldık. Emeği geçenler sağolsun. 10 yıl önceki kupada emeği olan Aziz Başkan, Aykut Hoca, futbolcular ve tüm ekibin kulakları çınlasın" derken, 2014 şampiyonluğu da andı. 

Fenerbahçe'nin dokuz senedir Süper Lig şampiyonu olamadığına dikkati çeken Uçum, yine Koç dönemine dikkati çekerek, "Öyle ki son 5 yılın son yılında Büyük Fenerbahçe’yi en büyük rakibinin şampiyonluğunu çaresizce kabullenen bir psikolojiye mahkum etmiş bir yönetim faciası yaşamışız" yazdı. Fenerbahçe'nin şampiyon olamadığı 9 sezonunun dördünde Aziz Yıldırım başkandı.

"Kupayı aldık diye Büyük Fenerbahçe’ye bu faciayı, kibirleri ve kişisel ajandaları sebebiyle neredeyse kasten (!) yaşatan son 5 yıllık yönetim aklanmış mı olacak" diyen Uçum, "Büyük Fenerbahçe camiası buna isyan etmekte haklı olmaz mı!" ifadelerini kullandı. 

Uçum, "Kimsenin Büyük Fenerbahçe’yi sıradanlaştırarak tasfiyeye gücü yetmez. Büyük Fenerbahçe camiası en kısa sürede tarihsel bir yeniden yükseliş yaşar" ifadesini kullandı.