Gündem

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral'dan hakkında inceleme başlatılan Halil Konakçı hakkında açıklama: Her daim yanındayız

15 Ağustos 2023 17:43

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, soruşturma açılan imam Halil Konakçı hakkında "Her daim yanındayız' dedi.

AKP'li Saral, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sosyal medyadaki paylaşımlarına ilişkin inceleme başlattığı Halil Konakçı hakkında sosyal medya platformu X'te değerlendirmede bulundu.

"Yüzde yüz yerli"

Saral, "Yüzde yüz yerli Muhterem Halil Konakçı Hocaefendi'ye O'nun imanı gibi kavi bir duruş sergileyerek sahip çıkınız" diyerek Diyanet İşleri Başkanlığı'na seslendi.

"İnsan namzetlerine yol vermeyin yoksa arkasını alamazsınız

Saral'ın sosyal medyada yaptığı açıklamanın tam metni:

"Diyanet İşeri Başkanlığı yetkililerine sesleniyorum; Bazı ağzı ve kalbi bozuk insanların ifadelerini şahit tutarak söylemediği sözlerden dolayı imanına, vatanına ve bayrağına meftun olan yüzde yüz yerli Muhterem Halil Konakçı Hocaefendi'ye O'nun imanı gibi kavi bir duruş sergileyerek sahip çıkınız. Aksi halde böyle yapmakla Halil Konak'çı hocalarımızı töhmet altında bırakırsınız. Bozacının şahidi şıracıdır, karnından konuşan ve asla bu ülkenin değerleriyle bağdaşmayan insan namzetlerine yol vermeyin yoksa arkasını alamazsınız. Halil Konak'çının her daim yanındayız."

TIKLAYIN | Diyanet, imam Halil Konakçı hakkında inceleme başlattı