Gündem

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Altay Cengizer görevden alındı; 4 üniversiteye rektör atandı

UNESCO Türkiye Daimi Temsilciliği görevinden de alınan Cengizer'in yerine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet atandı

20 Kasım 2021 01:42

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de atama kararları yayımlandı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) Türkiye Daimi Temsilciliği Özel Temsilcisi Ahmet Altay Cengizer görevlerinden alındı. 4 üniversiteye yeni rektör atanırken, Endonezya Büyükelçisi de görevlendirildi.

Cengizer, 7 Aralık 2019'da Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atanmıştı. Cengizer'in yerine UNESCO'da Türkiye Daimi Temsilciliği görevine ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet getirildi.

Aşkın Asan, Endonezya Büyükelçisi oldu

Türkiye'nin Endonezya Büyükelçisi olarak Aşkın Asan görevlendirildi. Asan, AKP'den 23'üncü Dönem Ankara Milletvekili seçilmişti.

4 üniversiteye rektör atandı

Ege Üniversitesi, İstanbul Atlas Üniversitesi, Türk-Japon Bilim ve Üniversitesi ile Uşak Üniversitesi'ne rektör ataması yapıldı.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Necdet Budak, İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Mustafa Küçük, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Bekir Sami Yılbaş, Uşak Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ekrem Savaş atandı.