Gündem

Cumhur İttifakı'nın Mersin adayı MHP'li Hamit Tuna'dan Burhanettin Kocamaz yorumu: Tamamen bir senaryo yazdılar

"Gelecekteki siyaseti için bu şekilde geri çekilmeyi daha uygun gördü"

25 Mart 2019 11:25

AKP ve MHP'nin kurduğu Cumhur İttifakı'nın Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı MHP'li Hamit Tuna, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yetkilileri tarafından listeyi geç teslim ettiği nedeniyle adaylığını kabul etmediği Burhanettin Kocamaz'a ilişkin olarak açıklamada bulundu. "Adaysınız ve 5 dönem belediye başkanlığı yapmış bir belediye başkanısınız, seçim saatini kaçırabilir misiniz?" diye soran Hamit Tuna, "Kendi ifadesidir; 'Kaybedeceğim seçime katılmam.' Gelecekteki siyaseti için bu şekilde geri çekilmeyi daha uygun gördü" dedi. Tuna, "Tamamen bir senaryo yazdılar" ifadesini kullandı.


Mevcut belediye başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP’den istifa ederek İyi Parti’ye geçmişti. İyi Parti’nin Mersin İl Başkanlığı heyeti, adaylık listesini saat 17.00’den sonra Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) vermişti. YSK yetkileri, listenin geç gelmesi nedeniyle Burhanettin Kocamaz’ın adaylığını kabul etmemişti. Bu gelişmenin ardından İyi Parti, il yönetimini görevden aldı. Kocamaz'ın Demokrat Parti'den aday gösterileceği konuşuldu ancak gelen itirazlar üzerine bu durum gerçekleşmedi.

Kocamaz, İyi Parti'nin tartışmalı hale gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığına eski bakanlardan Ayfer Yılmaz'ın gösterileceğini açıklamıştı.


Tuna'nın konuşmasından satır başları şöyle:

"Orada bir senaryo uyguladılar, benim üzerimden adımı geçirmek adına böyle bir ifade kullandılar. Biz de hukuksal boyutta söyleyeceklerimizi söyledik. Siyasetin başkalarının başarısızlığı ile ilgili, başkalarının üzerinden siyaset yapmadım hiçbir zaman. Üç dönemdir belediye başkanıyım. Hep beyaz propaganda yaptım. Siyasetimi insanlar bilir, omurgalıdır, dündür, şeffaftır. Herkesin her şeyi bildiği bir belediyedir. Çok şükür daha soruşturması olmayan bir belediye başkanıyım.

"Tamamen bir senaryo yazdılar, gıdın gıdım uyguluyorlar. Adaysınız ve 5 dönem belediye başkanlığı yapmış bir belediye başkanısınız, seçim saatini kaçırabilir misiniz? Kendi ifadesidir; 'Kaybedeceğim seçime katılmam.' Gelecekteki siyaseti için bu şekilde geri çekilmeyi daha uygun gördü.