Politika

Cumhur İttifakı'nın İzmir adayı Dağ: İzmir kronik sorunlarından kurtulacak, mega projelerimizle İzmir'i marka şehir haline getireceğiz

22 Ocak 2024 20:20

AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, "İzmir'de polemiklerden yorulmuş bir süreç görüyorum. Bizi hiçbir zaman polemikler içinde göremeyeceksiniz... Mega projelerimizle de bu şehri Allah'ın izniyle marka şehir haline getireceğiz. İzmir artık kendi kronik sorunlarından kurtulmuş bir şehir haline gelecek. Önümüzdeki günlerde projelerimizi de sizlerle paylaşacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aday tanıtım toplantısında AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı AKP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Hamza Dağ, kentteki seçim çalışmaları kapsamında, Konak Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada, AKP İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu da yer aldı.

DHA'nın aktardığına göre Hamza Dağ, konuşmasında, "Cumartesi günü güzel İzmirimize yapmak istediğimiz, yapacak olduğumuz seçim kampanya dönemi ve sonrasındaki genel çerçeveyi havalimanında sizlerle paylaşmıştık. Sonrasında bugüne kadar İzmir'e değer katan, İzmir'de çalışma içinde olan büyükşehir belediye başkanlarımızı ziyaret ettik. Burhan Özfatura, Yüksel Çakmur, Aziz Kocaoğlu ile görüşmelerimizi yaptık. Rahmetli Ahmet Piriştina'nın mezarına oğlu Levent Piriştina ile birlikte ziyarette bulunduk. Onların bir nevi ellerini öptük, hayır duasını aldık. Tecrübelerinden istifade etmek istediğimizi söyledik. Hem onlarla İzmir ile ilgili düşüncelerimizi paylaştık hem de onların tecrübelerini aldık. Hem bu 70 günlük süreçte hem de inşallah 1 Nisan'dan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda da yine onlarla istişareyi sürdüreceğimizi kendilerine ifade ettik. Gerçekten çok verimli görüşmeler oldu. Bana maddelerce rapor sunan büyükşehir belediye başkanlarımız oldu. Belediye başkanlığı yaptığı dönemde yaşadıklarını anlatan belediye başkanlarımız oldu" dedi.

Fotoğraf: DHA

"Bizi hiçbir zaman polemikler içinde göremeyeceksiniz"

Milletvekilliği görevine değinen Dağ, "Malumunuz olduğu üzere 4 dönem İzmirimize milletvekili olarak hizmet etme imkanım oldu. Şimdi de inanıyorum ki 4 dönem milletvekilliği döneminde edinmiş olduğum tecrübe, İzmir'in her sokağına, her caddesine adım adım arşınlayarak yapmış olduğumuz iz bırakma, Ankara'da edindiğimiz tecrübe, belediye başkanlığı olarak bu şehre çok büyük hizmetler kazandırmamıza fırsat verecektir, tamamen bunun derdindeyiz. Bundan sonra da inşallah, bu tecrübeyi İzmir'imize yansıtmaya devam edeceğiz. Bundan mutlu oluyoruz. Biz bu birlik ve beraberliği nasıl sağlarsak, nasıl gerçekleştirirsek İzmir'e katkıyı o şekilde sağlayacağımızdan hiç şüphemiz yok. İzmir'de polemiklerden yorulmuş bir süreç görüyorum. Bizi hiçbir zaman polemikler içinde göremeyeceksiniz" açıklamalarında bulundu.

"Önümüzdeki günlerde projelerimizi paylaşacağız"

Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir markasını dünya şehirleriyle yarışır bir marka haline getireceğiz. Özellikle sosyal belediyeciliği 30 ilçemizle beraber İzmirimize sağlayacağız. İzmir'de gerçekleştireceğimiz belediyecilik, 80 ilimizde örnek bir belediyecilik olacak. Mega projelerimizle de bu şehri Allah'ın izniyle marka şehir haline getireceğiz. İzmir artık kendi kronik sorunlarından kurtulmuş bir şehir haline gelecek. Önümüzdeki günlerde projelerimizi de sizlerle paylaşacağız."

Hamza Dağ, Konak Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasının ardından Kemeraltı Çarşısı ve Anafartalar Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu.