Gündem

'Cübbeli Ahmet Hoca'ya sohbet çıkışı yumruklu saldırı; 1 kişi gözaltında: "Müstehcen bir sövme ile boğazı sıkıldı" denildi, görüntüler ortaya çıktı

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, gittiği bir sohbet çıkışı darp edildiğini duyurdu

07 Eylül 2024 23:19

Küçükçekmece'de bir dernekteki sohbet programına katılan "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, dernek çıkışında yumruklu saldırıya uğradı. Olayla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Yumruklu saldırı anları cep telefonu görüntülerine yansıdı.

Son olarak, mensubu olduğu İsmailağa Cemaati'ndeki 'şeyhlik' tartışmaları sonrası atılan Ahmet Mahmut Ünlü, DHA'da yer alan habere göre, Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi'nde bulunan bir dernekte düzenlenen sohbet programı çıkışında yanına yaklaşan kişinin yumruklu saldırısına uğradı.

Saldırıya çevredekiler müdahale ederken, şüpheli A.A. kısa sürede etkisiz hale getirildi. A.A. polis tarafından gözaltına alınırken, olay anı cep telefonu görüntülerine yansıdı.

Ünlü'nün resmi X hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Cübbeli Ahmet Hoca, İkitelli tarafında bir dernekte sohbet yaptıktan sonra çıkış yaparken kalabalık cemaatin dua istedikleri sırada karanlıkta biri tarafından müstehcen bir sövme ile birlikte darp teşebbüsüyle boğazı sıkılarak saldırıya uğradı. Korumalar tarafından acil müdahale edilerek Hocaefendi kurtarıldı. Hazır bulunan polis ekipleri tarafından şahıs yakandı ve soruşturma başlatıldı."