Gündem

Cübbeli Ahmet: Allah'a inananla çok vakit harcamamak lazım

"Allah var mı yok mu şüphesi olana konuşmalıyız"

02 Haziran 2019 09:10

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, katıldığı bir televizyon programında, "Ateistle konuşma, deistle konuşmak farklıdır. Allah'a inananla vakit harcamamak lazım" diye konuştu. Ünlü, "Allah var mı yok mu şüphesi olana konuşmalıyız. Varlık, birlik ondan sonra din gönderiyor mu, bize karışıyor mu, sadece yaratıp bırakıyor mu?" diye sordu.

Habertürk'te Veyis Ateş'in sorularını yanıtlayan Ahmet Mahmut Ünlü (Cübbeli Ahmet Hoca) günün şartlarına göre İslâmi konularda dilin, üslubun güncellenmesinin gerektiğini belirtti. İslamda güncelleme değil dili, üslubu değiştirmek gerektiğini söyleyen Cübbeli Ahmet, "Adamına göre konuşmamız gerekiyor. Ateistle konuşma, deistle konuşmak farklıdır. Allah'a inananla vakit harcamamak lazım. Eskiden ne yapıyorduk, adamı görüp nasılsın, iyi misin, diye musafaha yaparken adamın yüzüğüne bakıp, 'Bu ne kardeşim bu haram' diyorduk. Şimdi en mühimden başlayarak en önce inanması mecbur olanları söylüyoruz. Adam bugün ölse ahirette kafir, müşrik duruma düşmesin. İnsanın Müslüman olmasa için ekseri değil asgari olanlarla ilgili artık bir şey geliştirmemiz lazım" diye konuştu.

Ünlü, İslamiyet'te kadınların önemine değindiği konuşmasında şu görüşlere yer verdi: 

"Genel mânâda üç kız çocuklarına iyi bakarsa, o kız çocuklar ona cehennem ateşinde perde olur diyor hadisi şerif. Kız çocuğu olmayanlar çok üzülecek. Bir kızı olan ikinci, üçüncü kızı isteyecek. İslamiyetin neneye bakmak, iki hala, iki kız kardeş, iki teyzeye bakmanın faziletleri var. Burada tabii ki kadına bakmak. Anne baba zaten Allah'ın hakkından sonra geliyor. Kadının ihtiyaçlarının çok olması, hakkını bazı yerde savunamaması, kendisi çalışmak zorunda kalmasının ona çok sıkıntılar getireceği. Onun bakımı sağlanırsa, çocuğuna rahat bakar, dışarıda çalışmanın zorluklarıyla muhatap olmaz. İslamiyet böyle bir din. Neden diri diri gömüyorlarmış. Bu bir armış. Elin adamına kızını vermek babayı utandırıyormuş. Daha sonra hadislerle birlikte bütün sahabiler kızım olsun istiyor".