Spor

Joao Pedro'ya sürpriz talip

Joao Pedro Fenerbahçe formasıyla bu sezon 15 maçta 2 gol ve 1 asist yaptı

25 Şubat 2023 11:00

Brezilya Serie A temsilcisi Cruzeiro, yeni sezon başlamadan kadrosuna bir golcü takviyesi yapmak için çalışmalarına hız verdi. Brezilya temsilcisinin bu doğrultuda gündemine Fenerbahçe'den Joao Pedro'yu aldığı öğrenildi.

Şampiyonluk hasretini Jorge Jesus ile hafifletmek isteyen Fenerbahçe transferde hareketli günler geçirirken, kadrosunu şu ana kadar üç isimle güçlendirmiş durumda. Sarı-lacivertlilerde gelen isimler kadar ayrılan isimler de konuşulurken, beklenmedik bir gelişme yaşandı.

Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kesmeden devam ederken, ara transfer döneminde şu ana kadar Samet Akaydın, Jayden Oosterwolde ve Emre Demir ile ilk hamleler yapılmıştı. Sarı-lacivertlilerde yapılan transferler kadar takımdan gönderilen isimler de çokça konuşulurken, İsak Vural, Eyüp Akcan, Çağtay Kurukalıp, Emre Demir ve Bruma kiralık olarak takıma veda etti. Mauricio Lemos'un ise sözleşmesi feshedildi.

Joao Pedro'ya kanca

Tüm bunlar yaşanırken, sarı-lacivertlilerde bir ayrılığın yaşanması daha gündemde. Portekiz basınında çıkan habere göre, Brezilya ekibi Cruzeiro'nun Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı Joao Pedro ile yakından ilgileniyor. Brezilya ekibinin ilk hamlelerini yapmak üzere harekete geçmesi beklenirken, performansıyla zaman zaman eleştirilen Joao Pedro'nun bu teklife sıcak baktığı iddia edildi.

İtalyan santrforun Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek. Joao Pedro'nun güncel piyasa değeri 9 milyon euro.