Gündem

CPJ'den Türkiye hükümetine çağrı: Temyiz süreci sonlanana kadar Cumhuriyetçileri tutuklamayın

Kadri Gürsel: Bu davanın adalet ile hiçbir bağlantısı yok

24 Nisan 2019 10:39

T24 

ABD merkezli STK Gazetecileri Koruma Komitesi(CPJ) , Türkiye hükümetine Cumhuriyet gazetesinin eski yazarları ve yöneticilerinin avukatlarının yaptığı temyiz başvurusu Yargıtay tarafından sonuca bağlanana kadar gazetecilerin tutuklanmaması çağrısında bulundu. 

CPJ'ye konuşan avukat Mustafa Kemal Güngör, Cumhuriyet gazetesinin 8 eski çalışanı için Türkiye yasalarına uygun bir şekilde temyiz başvurusunda bulunulduğunu belirtti. Güngör, kararın Yargıtay'da değiştirilebileceğini ifade etti. 

Cumhuriyet gazetesinin eski yazar ve yöneticilerini temsile eden bir başka avukat Tora Pekin ise Anayasa Mahkemesi'ne ve AİHM'e başvurmaların üzerinden 2 yıl geçtiğine dikkat çekti.

Eski Cumhuriyet yazarı ve dış haber servisi müdürü Kadri Gürsel de CPJ'ye yaptığı açıklamada, "Kararın 31 Mart'tan önce alınması iktidar partisine zarar verirdi. Bu davanın adalet ile hiçbir bağlantısı yok. Bu siyasi bir dava" dedi.  Gürsel, istinaf mahkemesinin cezanın onanmasına dair kararının İstanbul Belediye Bakanı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının almasından bir gün sonra UYAP'a yüklendiğine dikkati çekti.