Koronavirüs

Covid-19'u semptomsuz geçiren avukat: Temas ettiğim bazı kişiler, "Adımı verme; tatilim yarım kalmasın, işlerim var" dedi

06 Eylül 2020 16:46

Eskişehir'de avukat Ceren Koçak (29), babasının rahatsızlanması üzerine gittikleri hastanede ailece Covid-19 olduklarını öğrendi. Herhangi bir belirti olamadan hastalığı ‘asemptomatik hasta’ olarak atlattığını belirten Koçak, "Testim açıklanır açıklanmaz herkesi aradım. Hasta olduğumu bilmediğim dönemde temas ettiğim, görüştüğüm kişilerden bazıları ‘benim ismimi söyleme, bu sene tatilim yarım kalmasın. Benim ismimi söyleme işlerim var. Şu an dükkânı kapatamam’ dediler. Bu bilinç düzeyi çok fazla yok yani bu da biraz yayılmaya sebebiyet veriyor" dedi. 

Eskişehir’de avukatlık yapan Ceren Koçak, geçen ay babasının rahatsızlanması üzerine Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne giderek Covid-19 testi yaptırdı. Testin pozitif çıkması üzerine annesi, ağabeyi ve kendisine de test yapıldı. Herhangi bir belirti olmamasına rağmen 4 kişilik ailenin Koronavirüs olduğu ortaya çıktı. Hastanede yaklaşık 1 hafta tedavi gördükten sonra evlerinde 14 gün karantina da kalan Koçak ailesi virüsü yenerek normal yaşamına döndü. Avukat Ceren Koçak da Eskişehir Adliyesi’nde adli yılın açılmasının ardından iş hayatına dönerek çalışmaya başladı.

"Ateşim 36'nın üstüne çıkmadı"

Koronavirüs'e yakalanma ve tedavi sürecini yaşadıklarını anlatan Koçak, herhangi bir belirti görülmediği halde testinin pozitif çıktığını ve ‘asemptomatik hasta’ olarak tedavisinin tamamlandığını söyledi. İnsanların belirti görülmediği için Koronavirüs olduğunu bilmeden normal yaşantısına devam ettiğini ve bu nedenle özellikle maske takarak sosyal mesafe kuralına uymaları gerektiğini anlatan Koçak, "Ben genel olarak Covid-19 hastalığında ‘asemptomatik hasta’ olarak geçiyorum. Çok hastalık belirtim yoktu. Normalde ben grip hastalığını bile çok ağır geçiririm ama grip kadar bile belirtim yoktu benim. Ateşim hiçbir zaman tedavi gördüğüm süre boyunca 36 dereceyi geçmedi, hiç öksürüğüm olmadı. Hastalığı geçiren bazı arkadaşlarıma sordum, inanılmaz kas ağrıları olanlar, bacaklarında ve sırtlarında ağrılar olanlar vardı. Bende öyle bir şey de hiç olmadı. Annemde ve abimde de bu tarz bir şey olmadı. Bizde hastalığı en ağır geçiren babamdı, o da ayakta geçirdi hastalığı. Sadece onda öksürük vardı, sonrasında zatürreye çevirdi ve hastaneden çıktıktan sonra antibiyotik tedavisine devam etti" dedi.

Babasının rahatsızlanması üzerine gittikleri hastanede yapılan test sonucu Koronavirüs olduğunu anladığını belirten Ceren Koçak, "Babamın testinden sonra bizi aradılar, ‘babanızda Covid-19 pozitif çıktı’ dediler. Biz aynı evde 4 gün babamla birlikte kaldık, hastalığın eve kimin getirdiği de belli değil. ‘Biz de test yaptıralım’ dedim. Evde zaten 4 kişi kalıyoruz. Biz de gittik hastaneye ve bize de yaptılar o gün test. Akşamüstü doktor aradı ‘sizin de testiniz pozitif çıktı, gelip yatışınızı yapmamız gerekli’ dedi. Ben babamı hastaneye götürdüğüm gün duruşmaya girdim. Sadece hafif bir baş ağrısı vardı ama sürekli maske takmaktan dolayı oksijen alamadığımız için de başımızda bir ağrı olabiliyor. Mesleğimiz çok stresli, normalde insanlar zaten gündelik hayatlarında baş ağrısını çok çekiyorlar. Normal olarak bir ağrı kesici aldım. Tedavi gördüğüm süre boyunca ateşim hiçbir zaman 36 dereceyi geçmedi, hiç öksürüğüm olmadı mesela” diye konuştu. (DHA)