Gündem

Çorlu tren kazasında yakınlarını kaybedenlerden "'adalet yürüyüşü'

"Bu kazada ihmal değil, ihmaller zinciri vardı"

03 Şubat 2019 12:08

Tekirdağ Çorlu’daki 25 kişinin hayatını kaybettiği tren faciasında yakınlarını kaybedenler, "Adalet Yürüyüşü" düzenledi. Kazada kızını, kız kardeşini ve yeğenini kaybeden Zeliha Bilgin, “Bu kazada ihmal değil, ihmaller zinciri vardı” dedi

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi yakınlarında, 8 Temmuz 2018 günü meydana gelen, 25 kişinin öldüğü, 340 kişinin de yaralandığı tren faicasının ardından yakınlarını kaybedenler dün Çorlu’da, ‘Adalet Yürüyüşü’ düzenledi. Çorlu Belediyesi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan ve aralarında CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un da bulunduğu yaklaşık 300 kişi, Omurtak Caddesi üzerinden 1 kilometre yürüyerek kafeterya önünde toplandı. 400 kişi, kazada yaşamlarını yitirenlerin isimlerinin bulunduğu tişörtleri giydi, fotoğraflarını taşıdı. Grup, ”Adalet istiyoruz” şeklinde slogan atarak cadde boyunca yürüdü.

“İstediğimiz sadece adalet. Çok mu şey istiyoruz?"

Kazada kızını, kız kardeşini ve yeğenini kaybeden Zeliha Bilgin, grup adına basın açıklamasını okudu. Bilgin, “İstediğimiz sadece adalet. Çok mu şey istiyoruz? 25 can gitti, evlatlarımız gitti canlarımız gitti. Çok mu şey istiyoruz?” dedi.

Kazayı unutamadıklarını ve çok zor günler yaşadıklarını ifade eden Bilgin, “8 Temmuz günü o büyük ve acı kazada hepimiz canlarımızı kaybettik. Ben kızımı, kardeşimi, yeğenimi kaybettim. Hâlâ kendimize gelemiyoruz. Devam eden yargı sürecinde iddianame hazırlanıyor. Kaza ile ilgili 360 kişinin ifadeleri alındı ve bunlar göz önünde bulundurularak iddianame hazırlanacak. Bu kazada ihmal değil, ihmaller zinciri vardı. Hayat bu kadar ucuz olmamalıydı. İhmaller zincirine imza atanlara soruyorum; Siz hiç evladınızı gömdünüz mü?” diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup, hayatını kaybedenlerin isimlerini anons etti, kazada yaşamını yitiren 6 aylık bebek Beren Kurtuluş için bir kafede sembolik pasta kesti.