Gündem

Çorlu kazasının acılı aileleri Meclis’te: Devlet benim oğlumu koruyamadı

12 Haziran 2019 19:55

8 Temmuz 2018’de 25 kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlerce kişinin yaralandığı Çorlu tren katliamında Anayasa Mahkemesi önünde polisin müdahalesiyle karşılayan acılı aileler daha sonra TBMM’de  CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve CHP’li vekillerle basın  açıklaması yaptı.

Ailelerin adalet istediğini ifade eden Özkoç, “Acılarını Türkiye’ye duyurmak istediler. Bir amir şöyle seslendi ‘milletvekilleri haricinde diğerlerinin hepsini süpürün’. O sırada gaz bombası patladı. İnsanlar sağa sola kaçışırken 9 yaşındaki kaybettiğimiz evladımızın dedesi Mehmet Öz orada baygınlık geçirdi.” Dedi. 9 yaşındaki oğlu  Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz, Anayasa Mahkemesinin önünde devletin polisinin şiddetini şiddetle kınadıklarınız söyledi ve” Bir polis memuru düşünün kolumdan tutup beni kaldırımın kenarından savuruyor. Gaz fişeğini atıp babamın yüzünde patlamasına sebep oluyor. 57 yaşındaki adam hastaneye kaldırılıyor” diye konuştu.

Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz, “Adalet istiyoruz” diyerek şöyle dedi:

“11 aydır büyük acılar içindeyiz. Biz 25 aile ve yaralılar olarak. Kulağımızda sürekli o çığlıklar var bizim. 4 kişinin sorumlu tutulmasına ve yargılanmasına itiraz ediyoruz. Bu olayda kaybettiğimiz 25 can için adalet talebimizi her yerde dile getiriyoruz. 4 kişi sorumlu olamaz. Biz takipsizlik kararına itiraz ediyoruz. Canımız yanıyor diye geldik. Utanç duyuyorum. Devlet benim oğlumu koruyamadı. Anayasa Mahkemesinin önünde devletin polisinin şiddetine maruz kaldığımız için şiddetle kınıyorum. Bir polis memuru düşünün kolumdan tutup beni kaldırımın kenarından savuruyor. Gaz fişeğini atıp babamın yüzünde patlamasına sebep oluyor. 57 yaşındaki adam hastaneye kaldırılıyor.