Yaşam

Çorlu'daki tren kazasıyla ilgili iddianame kabul edildi: 4 kişiye 15 yıla kadar hapis istendi

4 TCDD görevlisi tutuksuz sanık hakkında, “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlaması bulunuyor

05 Mart 2019 19:00

8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, 25 kişinin ölümü ve 340 kişinin yaralanmasına yol açan tren kazasıyla ilgili hazırlanan iddianame kabul edildi.

İddianamede, ray ve traveslerin altındaki menfezin 1873 yılında yapıldığı, yani 145 yıllık olduğu bilgisi yer aldı. 4 TCDD görevlisi tutuksuz sanık hakkında, “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlarından ikişer yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Hazırlanan bilirkişi raporunda “kazanın meydana gelmesinde asli kusurlu bulunan” TCDD 1. Bölge Müdürlüğü Halkalı 14. Demiryolu Bakım Müdürlüğü'nde Demiryolu Bakım Müdürü olarak görev yapan Turgut Kurt, Çerkezköy Yol Bakım Şefliği'nde Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Yol Bakım Şefliği'nde Hat Bakım ve Onarım Memuru olarak görevli Celaleddin Çabuk ile TCDD bünyesinde çalışan ve geçen Mayıs ayındaki yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan, Köprüler Şefi Çetin Yıldırım tutuksuz sanık olarak iddianamede yer aldı.

Hazırlanan iddianamede, 'kazanın ray ve traverslerin altındaki menfezin üst tarafındaki balast ve dolgu zeminin boşalması, hareket halindeki lokomotifin ağırlığı ile altı boş rayların esneyip açılması ve ikinci vagondan itibaren trenin devrilerek sürüklenmesiyle gerçekleştiği' anlatılıyor.