Magazin

'Çocukluk hayalim polis olmaktı'

Oyunculuğa 'Sağır Oda' dizisiyle başlayan, şimdi "Arka Sokaklar"ın Elif komiseri Çağla Kubat, 'Çocukluk hayalim polis olmaktı' dedi.

29 Eylül 2009 03:00

Oyunculuğa 'Sağır Oda' dizisiyle başlayan, şimdi "Arka Sokaklar"ın Elif komiseri Çağla Kubat, her zaman önceliğinin sörf olduğunu söylüyor.

Habertürk'e konuşan, oyunculuğa ‘Sağır Oda’ dizisiyle adım atan Çağla Kubat, bu sezon ‘Arka Sokaklar’a Elif komiser olarak girdi. Ama onun için varsa yoksa sörf. O, yılın sekiz ayını denizde geçiriyor.

Üç sezondur devam eden ‘Arka Sokaklar’ dizisine Elif komiser olarak girdiniz. Bu teklifi aldığınız da “Devam edeceği garanti bir diziye girmek daha akılcı” diye mi düşündünüz?

Açıkçası garanti olması güzel ama bir yandanda risk teşkil ediyor. Çünkü benim girişimle reytinglerde bir düşüş olsaydı, suçlu ben olacaktım. Çok şükür böyle bir şey yaşanmadı.

Sporcusunuz ve atletik bir vücudunuz var. Bu, diziye seçilmenizde etkili oldu mu?

Bir polisin atletik bir yapıda olması gerekiyor. O nedenle bence atletik yapılı olduğum için ‘Arka Sokaklar’a beni düşündüler. Ben Elif komiseri canlandırırken keşke daha fazla aksiyon sahnesi yazsalar diye düşünüyorum. Çocukluk hayalim polis olmaktı ve bu diziyle kendimi özel bir göreve getirilmiş gibi hissediyorum.

Mayısta yokum

İlk set gününüz nasıl geçti?

Üç senedir devam eden bir dizinin ekibine giriyorsunuz. Herkes zaten arkadaş olmuş. O nedenle tedirgindim. Sonra oynayacağım Elif karakterinin durumunu düşündüm. O da ekibe yeni katılıyordu. Ama oyuncular ve ekip beni çok sıcak karşıladı. Oyunculuğum için ilk gün hiç yorum yapmadılar. Sonra herkes beni yönlendirmeye başladı. Silahı nasıl daha estetik tutacağımı gösterdiler.

Hem sporcusunuz hem de oyuncu. Kendinizi tanıtırken hangisini sıfat olarak kullanıyorsunuz?

Son yıllar da Aziz Yıldırım’ın beni benimsemesi ve Fenerbahçe’nin bana olan desteğinin artmasıyla sporcu kişiliğim daha çok konuşulmaya başladı. Ayrıca Rozi’nin wind sörf’ü tanıtmaya çalışması ve ekran yüzü olarak beni kullanmaları bu durumu tetikledi. Her zaman önceliğim sörf ama sadece spor yaparak yaşamam mümkün değil. Oyunculuk yapmaktan da çok keyif alıyorum. Yalnız tüm anlaşmalarımı mayıs ayında yarışlar da olacak şekilde yapıyorum. Dolayısıyla mayıstan itibaren sanırım Elif komiser olmayacak.

Hiç vaktim yok

Milli sörfçü Bora Kozanoğlu’yla ikoncan Eda Taşpınar’ın aşkını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bora’nın çok iyi bir sörfçü olduğunu düşünüyorum. Son yıllarda işinden çok aşklarıyla konuşuluyor. Keşke sadece işiyle konşuulsaydı. Ama bu konuda Bora’nın da yapabileceği bir şey yok.

Genç sörfçü Lena Aylin Edil bir röportajında, gençlerin önünü açmadığınızı, onları desteklemediğinizi söyledi...

Kendi etrafımdaki gençleri yetiştiriyorum. Ama onlar çıkıp gazetelere “Bana yardım ediyor” diyecek insanlar değil. Ayrıca Lena, Bodrum’a gitti. Bu kadar uzakken ben birisine nasıl yardımcı olablirm ki? Ayrıca kimseye yardım etmek zorunluluğum da yok. O röportaj da benim adımın kullanılmasından rahatsızım.

Sürekli yoğun olduğunuzu söylüyorsunuz. Bazen “Nereye koşuyorum” diyor musunuz?

Ne zaman diyeceğim diye düşünüyorum. Geçen gün bir sinema filmi teklifi geldi ve “Ne olduğunu bile dinlemek istemiyorum” dedim. Çünkü dinlersem rol alamadığım için aklım kalırdı. Şuanda hiç vaktim yok.

Silah eğitimi aldım

Diziye dahil olur olmaz soluğu atış poligonunda alan Çağla Kubat, bu konuda rol arkadaşlarından da destek görmüş.

Sörf okulu açacağım

Çağla Kubat önümüzdeki sene bir sörf okulu açacağını ve bunun için mekân baktığını söylüyor: “Bodrum ve Alaçatı belediye başkanlarıyla görüştüm. Özellikle çocukların yararlanacağı, için de sörf okulununda olduğu bir spor kompleksi açmayı düşünüyorum. Gönlüm Alaçatı’dan yana ama Bodrum’un böyle bir alternatife ihtiyacı var. Çünkü Bodrum sörfe uygun bir yer olmasına rağmen bir türlü sörfle tanınamadı.”

İlk görüşte aşık oldum

Hayattaki önceliğim sörf diyorsunuz ve aşkı da sörf yaparken buldunuz...

Benim ilk âşkım sörf. O nedenle hep sörf yapan kişilere ilgi duydum. Ayrıca sörfü birisiyle paylaşınca çok mutlu oluyorum. Jimmy Diaz’la da Kore’deki sörf yarışlarında tanıştık. O hem yarışıyor he de yelken tasarımı yapıyor. Benim kullandığım yelkenin tasarımı da ona ait. Onunla tanışmak için yanına gittim ve gerçekten çok etkilendim. Daha önceki sevgililerime tanıyıp, arkadaş olduktan sonra âşık olmuştum ama Jimmy’ye görür görmez âşık oldum.