Dünya

Çocuk istismarı suçlamasıyla yargılanan YouTuber anne, hapis cezasına çarptırıldı

21 Şubat 2024 12:22

T24 Dış Haberler

YouTube kanalında verdiği ebeveynlik tavsiyeleriyle ünlenen 6 çocuklu ABD'li fenomen Ruby Franke, çocuklarına duygusal ve fiziksel şiddet uyguladığı iddiasıyla yargılandı. 

8 Passengers adlı YouTube kanalında 2,3 milyon takipçisi olan kadın, yetersiz beslendiği tespit edilen 12 yaşındaki oğlunun koli bandıyla bağlanmış haldeyken kaçıp komşuya sığınarak su istemesinin ardından tutuklanmıştı. Franke'nin kızlarından biri daha sonra benzer bir durumunda bulunmuştu. 

Utah savcısı Eric Clarke, Franke'nin o sırada dokuz ve 11 yaşlarındaki iki çocuğunun "toplama kampı benzeri bir ortamda" yaşadığını söyleyerek, fenomeni toplum için önemli bir tehdit olarak nitelendirdi.

Clarke, "Çocuklar düzenli olarak yemek, su, uyuyacak yatak ve neredeyse her türlü eğlenceden mahrum bırakıldılar" dedi.

Mahkemede Franke, cezanın ardından gözyaşlarına boğuldu. Çocuklarından özür diledi ve şunları söyledi: "O kadar şaşırmıştım ki karanlığın aydınlık, doğrunun yanlış olduğuna inandım."

Polis kayıtlarına göre Franke'nin istismaları arasında çocukları bağlamak, dövmek ve tekmelemek, beslenmelerini ihmal etmek ve yazın güneş kremi olmadan açık havada çalışmaya zorlamak ve bunun sonucunda ciddi güneş yanıklarına neden olmak vardı.

Franke ayrıca çocuklarına sık sık "kötü ve ele geçirilmiş" olduklarını ve "tövbe etmeleri" gerektiğini söyledi. 

Franke'nin eski eşi Kevin Franke, avukatı aracılığıyla duruşma öncesinde azami cezanın verilmesini isteyerek çocuklarının maruz kaldığı istismarı "korkunç ve insanlık dışı" olarak nitelendirdi.

Ruby Franke, her biri 1 ila 15 yıl olmak üzere dört ayrı hapis cezasına çarptırıldı. Franke'nin karara itiraz etmek için 30 günü bulunuyor.