Gündem

'Çocuğu olmayan çiftlerin cinlerini çıkaran' şahsa 10 yıla kadar hapis cezası istemi

Hakkında soruşturma başlatılan kişi, 'dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık' suçuyla yargılanacak

09 Ekim 2019 22:30

Kartal’da çocuğu olmayan çiftlere muska yazdığı ve oklavayla dokunarak cinlerini çıkardığı iddia edilen şahıs hakkında 'dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık' suçundan 10 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Kartal'da çocuk sahibi olamayan çiftlere tedavi amaçlı muska yazdığı ve oklavayla dokunarak cin çıkarttığını söylenen Salih Gedik isimli şahıs hakkında, bazı çiftler savcılığa şikâyette bulundu. Haklarında nitelikli dolandırıcılık davası açılan Gedik ve ona yardım eden 3 kişi için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 23 Mart 2017 tarihinde gelen bir ihbar üzerine soruşturma başlatıldı.

Polislerden rol

Polis ekiplerinin adresi takibe aldığı ve adrese çok sayıda kadın ve erkeğin birlikte girip çıktığının görüldüğünün yazıldığı iddianamede, iki polis memurunun evli çift rolü yaparak şahısların 'tedavi uyguladıkları' eve gittikleri kaydedildi. 

Sübyan ve tıbık cini çocuklarının olmama sebebi

Evli çift rolü yaparak eve giren M. B. ve T. B. isimli polisler ifadesinde, sistemi 3 kişinin düzenlediğini belirledi. Türkan G.'nin 'Hoca' diye tabir edilen şahsın kapısının önündeki 60-70 kişinin içeriye giriş çıkışlarını düzenlediği, Ahmet Cemal G.'nin ise arayanlara randevu oluşturduğu ve İbrahim G.'nin ise hastaları bilgisayara kaydettiği belirlendi. 

'Hoca' Gedik'in "Çocuğumuz olmuyor" şeklinde şikâyette bulunan M. B.'nin sırtına oklavayla dokunarak kendisinde sübyan ve tıbık cini olduğunu bu yüzden de çocuklarının olamayacağını söylediği; tedavi amacıyla ise ayetler yazılı kağıtlar verip bunları suya atıp okumalarını tavsiye ettiği öğrenildi. 300 lira karşılığında muska yazması gerektiğini vurgulayan Gedik,  'çiftlerden' muayene için de 30 lira ödeme de alıyor. 

Dolandırıcılığı kabul etmedi

Şüpheli Salih Gedik savunmasında, 2004 yılından beri ‘medyum, fal, spiritüalist’ adı altında hizmet verdiğini, para karşılığında kimseye muska yazmadığını, bazen gelen kişilerin gönlünden koparak para bıraktıklarını söyledi. Cin çıkarma yapmadığını, kimseye oklavayla dokunup tedavi uygulamadığını, iş yerinde bulunan paralar ve makbuzlar ile ayet yazılı kağıtlarla ilgili susma hakkını kullanarak beyanda bulunmayacağını kaydeden Salih Gedik dolandırıcılık suçlamasını kabul etmedi. 

‘Hoca’ya 10 yıla kadar hapis cezası talebi

İddianamede, Salih Gedik’in 'dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık' suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapse çarptırılması istendi. Yardım ettiği iddia edilen diğer 3 şüphelinin ise, 'dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılığa yardım' suçundan 1 buçuk yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianame gönderildiği Anadolu 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Şüpheliler, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak. (İHA)