Dünya

Clinton'dan Trump'a: Türkiye ile Rusya'nın otoriter liderlerinin safında yer aldın

"Hem Kürt'lere, hem de başkanlık yeminine ihanet etti"

07 Ekim 2019 19:05

T24 Dış Haberler

Eski Dışişleri Bakanı ve Donald Trump'ın 2016 seçimlerindeki Demokrat rakibi Hillary Clinton, ABD Başkanı Donald Trump'ın aldığı Suriye'den çekilme kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Clinton, "Aldığı karar ile hem Kürt'lere, hem de başkanlık yeminine ihanet etti" dedi.

Clinton, Trump'ın ABD'nin 'sadık müttefikleri' yerine 'otoriter liderleri' tercih ettiğini söylerken, bu kararın hem Kürt'lere, hem de başkanlık yeminine ihanet olduğunu savundu.

Clinton'ın Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Başkan sadık müttefiklerimiz ve ABD'nin kendi çıkarları yerine Türkiye ile Rusya'nın otoriter liderlerinin safında yer aldı. Aldığı karar ile hem Kürt'lere, hem de başkanlık yeminine ihanet etti."

Trump'tan Türkiye'ye: Ekonominizi yok ederim

Öte yandan ABD Başkanı Trump, yoğun eleştiri aldığı Suriye'den çekilme konusunda Türkiye'ye yönelik açıklamalarda bulundu. Trump, Türkiye'nin Suriye'ye düzenlemeyi planladığı harekata ilişkin konuşurken, "Eğer Türkiye benim eşsiz bilgeliğim dahilinde sınır dışında sayacağım bir şey yaparsa, Türkiye'nin ekonomisini yok ederim ve mahvederim (bunu daha önce de yaptım)" dedi.

ABD'li yetkililer, Trump'ın kararı sonrası Türkiye'nin Suriye'ye harekat düzenlemesini kesin olarak görürken, ABD'nin "Türkiye'ye hiçbir şekilde yardım etmeyeceğini, ancak buna karşı koymayacağını" söyledi.