Dünya

Çıplaklar kampında kaybolan yaşlı çiftin komşusunun evinde cesetler bulundu; ev dozerle yıkıldı

31 Ağustos 2024 11:12

T24 Dış Haberler

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan Daniel ve Stephanie Menard isimli çift, yakınları tarafından kayıp olarak bildirilmişti. Çift, gittikleri çıplaklar kampında kaybolmuştu. Yakınları, Daniel Menard'ın diyabet teşhisi aldığını ve demans hastası olduğunu belirterek acil arama çalışması yürütülmesini talep etmişti. 73 yaşındaki Stephanie ve 79 yaşındaki eşi Daniel'ın cesetleri bulundu. 

TIKLAYIN | Çıplaklar kampına katılan yaşlı çift kayboldu

Dan ve Stephanie, en son 24 Ağustos'ta California'daki çıplaklar kampı çevresindeki evlerinde görüldü. Ancak çiftin ertesi gün kiliseye gitmemesi üzerine arkadaşları endişelendi. Arkadaşlarından biri evlerine gittiğinde televizyon ve bilgisayarlarının hâlâ açık olduğunu gördü. Stephanie çantasını ve bastonunu bırakmıştı, köpekleri Cuddles da ortada yoktu. 

Çiftin kayıp olduğu bildirildi ve polis evlerinde arama yaptı. Çıplaklar kampı da polis tarafından arandı. Çiftin komşusu 62 yaşındaki Michael Royce Sparks, Menards'ın kaybolmasıyla bağlantılı olarak perşembe günü cinayetle suçlandı; hakkında tutuklama emri çıkarıldı. 

Polis cuma günü Sparks'ın evinin altında ceset bulunduğuna dair bir duyuruda bulundu. Redlands Polis Departmanı sözcüsü Carl Baker, bulunan cesetlerin yaşlı çifte ait olup olmadığını doğrulayamadıklarını ifade etti. 

Daha sonra Sparks'ın evini yıkmak için zırhlı araçlar kullanıldı ve onu sığınakta elinde bir tüfekle saklanırken buldu. Dozer, Sparks'ın evini yerle bir etti. Baker, “Şüphelinin barikat kurduğuna ve silahlı olduğuna inanmak için nedenlerimiz vardı ve memurlarımızın güvenliğini korumak istedik. Bu yüzden evin ön tarafı kaldırıldı” dedi. 

Ev yıkıldıktan sonra evin altında cesetlere ulaşıldığını, cesetlerin yaşlı çifte ait olduğu düşünülse de henüz bunun resmen teyit edilmediği bildirildi.