Dünya

Cinsel şiddete karşı tedbirleri denetlemekle görevli sinema merkezinin başkanı, vaftiz oğluna cinsel istismardan suçlu bulundu

Boutonnat, CNC'nin başkanlığından istifa edeceğini duyurdu

29 Haziran 2024 09:05

T24 Dış Haberler

Fransa'nın güçlü Ulusal Sinema ve Hareketli Görüntü Merkezi'nin (CNC) başkanı Dominique Boutonnat, 2020 yılında vaftiz oğluna cinsel saldırıda bulunmaktan suçlu bulunmasının ardından cuma günü iki yılı ertelemeli olmak üzere üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kararın hemen ardından bir açıklama yapan Boutonnat, sektördeki cinsel şiddeti engellemeye yönelik tedbirleri denetlemekle görevli bir devlet kurumu olan CNC'nin başkanlığından istifa edeceğini duyurdu.

Bir yılı ev hapsinde geçirecek

Nanterre Ceza Mahkemesi, bir yıllık hapis cezasını elektronik bileklik takarak evinde çekebileceğini söyledi. 54 yaşındaki Boutonnat'ın ayrıca üç yıl boyunca mağdurla herhangi bir temasta bulunması yasaklandı.

Mahkeme kararında, "davacının anlattıklarının, vaftiz oğlu üzerinde her zaman "gerçek bir etki" kuran Boutonnat'ın anlattıklarından daha inandırıcı olduğuna" hükmetti.

Kendini savundu

CNC tarafından yapılan açıklamada Boutonnat'nın "masum olduğunu teyit ettiği" ve temyize gideceği söylendi. 

Vaftiz oğlu, Boutonnat'ı 2020 yılında 19 yaşındayken Yunanistan'da yaptığı bir tatil sırasında kendisine mastürbasyon yapmaya çalışmakla suçlamıştı. Genç adam mahkemede Boutonnat'ı "bir vaftiz babasından daha fazlası" olarak tanımladı.

Boutonnat herhangi bir cinsel saldırının gerçekleştiğini reddetti. Mahkemede, durumu başlatanın ve onu dudaklarından öpenin vaftiz oğlu olduğunu iddia etti. Mahkemeye "Belirsiz bir durum bıraktığım için kendimi kötü hissediyorum, ancak cinsel saldırı olduğunu söylemek yanlış" dedi.

Yönetici Şubat 2021'de soruşturma altına alındı ancak yine de hükümet tarafından Temmuz 2022'de CNC'nin başına yeniden atandı.

Mağdurun avukatı Caroline Toby, "Bu dava cinsel saldırının ne olduğunun mükemmel bir göstergesidir" dedi ve "yetkinin kötüye kullanıldığının" mahkemede kabul edildiğini sözlerine ekledi. 14 Haziran'da savcı Boutonnat için üç yıl ertelenmiş hapis cezası talep etmişti.