Spor

Cinsel saldırı suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırılan Robinho'yu evine giden polisler tutukladı

22 Mart 2024 08:22

T24 Dış Haberler

Bir dönem Süper Lig'de de forma giyen eski Brezilya Milli Takımı futbolcusu Robinho, Brezilya'da mahkeme tarafından İtalya'da genç bir kadına yönelik toplu cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 9 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra Santos'taki evinde federal polis tarafından tutuklandı. 

Tam adı Robson de Souza olan oyuncu, avukatlarının 2013'te işlenen suç nedeniyle tutukluluğu geciktirme çabaları sonuçsuz kalınca dün polis merkezine götürüldü. 

2017 yılında Milano'da bir mahkeme, Robinho ve beş diğer Brezilya vatandaşını, içkili bir kadına cinsel saldırıda bulunmaktan suçlu bulmuştu. 

Karar 2020'de temyiz mahkemesinde doğrulandı ve 2022'de İtalya Yüksek Mahkemesi tarafından kabul edildi. İtalya hükümetinin iade talebini Brezilya'nın kabul etmemesinin ardından İtalya, Robinho'nun cezayı kendi ülkesine çekmesini talep etti. Bu talep, çarşamba günü kabul edildi.

Robinho suçlamaları reddetmeye devam ediyor.

Perşembe akşamı saat 8 sularında Robinho, aynı zamanda kariyerinin başladığı şehir olan Santos'taki polis merkezine götürüldü. Robinho'yu polis merkezine götüren aracın etrafını gazeteciler sardı. 

Adli tıp muayenesinden geçtikten sonra kararın Robinho'nun yüzüne okunması bekleniyor. Bunun ardından Robinho, Santos'un bulunduğu Sao Paulo eyaletindeki 100 cezaevinden birine gönderilecek. 

Kariyerine ülkesinin Santos takımında başlayan Robinho, Real Madrid, Manchester City, Milan, Guangzhou Evergrande, Atletico Mineiro, Demir Grup Sivasspor ve Medipol Başakşehir'de forma giymişti.

Robinho, anayasa gereği vatandaşlarını başka bir ülkeye iade etmeyen Brezilya'ya 2020'de geri dönmüş ve sembolik bir ücretle Santos'a transfer olmuştu.