Dünya

Cinsel saldırı suçlamalarından aklanan Benjamin Mendy, maaşını ödemediği gerekçesiyle Manchester City'yi iş mahkemesine verdi

21 Kasım 2023 09:07

T24 Dış Haberler

Futbolcu Benjamin Mendy, maaşının yasalara aykırı şekilde kesildiğini ve kulübün kendisine milyonlarca Sterlin borcu olduğunu söyleyerek İngiliz devi Manchester City'yi Britanya'da iş mahkemesine verdi. 

29 yaşındaki Mendy, bu sene kendisine yöneltilen cinsel saldırı suçlamalarından aklandıktan sonra bu yaz kontrat bitiminde Manchester City'den ayrıldı. 

Mendy, City'nin Eylül 2021'de, kendisine suçlamalar yöneltildikten ve gözaltına alındıktan sonra maaş ödemeyi bıraktığını iddia ediyor. 

BBC'nin aktardığına göre Mendy'yi Britanya'nın en tanınan spor avukatlarından Nick De Marco'nun temsil edeceği doğrulandı. Mendy'nin City'den milyonlarca Sterlin ödenmeyen maaşını talep edeceği davanın duruşmalarının 2024'te başlaması bekleniyor. 

Mendy bu yaz Fransız Ligue 1 ekiplerinden Lorient'e imza attı ve bu sezon şu ana kadar yedekten 3 kez oyuna girdi. 

Fransız futbolcu, 2017 yazında Monaco'dan Manchester City'ye 52 milyon Sterlin bonservisle transfer olmuş ve kulüple 2018, 2019 ve 2021'de Premier Lig'i kazanmıştı. 

5 ay boyunca tutuklu bulunan Mendy, 2022'nin Ocak ayında kefalet bedeliyle serbest kaldı. 2023'ün Ocak ve Temmuz ayında oyuncu suçlamalardan aklandı.