Gündem

Cinnet getirdiği sırada kendini, eşini ve çocuğunu benzin dökerek yaktı

Olayın ardından hastaneye kaldırılan aile bireylerinden, anne Güllü Yılmaz'ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi

17 Ekim 2019 22:21

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde cinnet getiren Can Yılmaz (35), kendisiyle birlikte eşi Güllü Yılmaz (30) ve kızı Zeynep Yılmaz'ı (12), benzin dökerek ateşe verdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan ve vücutlarında yanıklar bulunan aileden, anne Yılmaz'ın durumunun ağır olduğu öğrenildi. 

Olay 19.00 sıralarında Ergani ilçesinin Aziziye Mahallesi'nde meydana geldi. Uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürülen 4 çocuk babası Can Yılmaz, iddiaya göre eşi ile tartıştıktan sonra cinnet getirdi. Bu sırada evde bulunan benzini önce kızının ve eşinin üzerine döken baba Yılmaz ardından ateşe verdi. Eşi ve kızı bir anda alev topuna dönen şahıs daha sonra da kendi üzerine benzin dökerek, kendini yaktı. 

Polise komşular haber verdi

Evden duyulan feryatlar ve yangın nedeniyle komşuları polis, sağlık ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekibi yangına müdahale etti. Vücutlarında çeşitli derecelerde yanıklar bulunan aileye ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Aile bireyleri ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Ergani Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Hastanenin acil servisinde tedaviye alınan anne Yılmaz, sağlık durumunun ağır olması ve hayati tehlikesinin bulunması üzerine Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Olay sırasında ailenin diğer 3 çocuğunun evde olmadığı, yaşananların ardından eve geldiklerinde neler olduğunu gören 3 çocuğun polis tarafından korumaya alındığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)