Dünya

Çinli sosyal medya şirketleri, "zenginlik ve maddiyat sergileyen" kullanıcıların paylaşımlarını kaldıracak

19 Mayıs 2024 14:04

T24 Dış Haberler

Çinli sosyal medya şirketleri, kişisel zenginliği ve finansal savurganlığı gösteren gönderileri hedef alarak kullanıcı içeriklerine yönelik yeni bir sınırlama getireceğini duyurdu. 

Açıklamada, lüks arabaları ve pahalı mülkleri gösteren gönderilerin hedef alındığı belirtilirken, zenginlik ve maddiyatın sergilendiği çeşitli gönderiler de kaldırıldı.

Tencent, Douyin ve Xiaohongshu'nun da aralarında bulunduğu diğer sosyal medya şirketleri de benzer açıklamalar yayınladı. 

Çin Komünist Partisi'nin "ortak refah” elde etme çabalarına rağmen zenginlerle yoksullar arasındaki uçurumun arttığı ve özellikle sosyal medyada sergilendiği kararına varan şirketler, çeşitli düzenlemelere devam ediyor. 

Ağustos 2020'de de Çin hükümeti, yiyecek ve içecek israfını durdurma ve tutumluluğu geliştirme amaçlı bir kampanya olan "Boş Tabak Operasyonu"nu başlatmıştı.

2018'de hükümet, pahalı düğün hediyeleri, gösterişli törenler ve gittikçe artan gelin masraflarına yönelik "pahalı düğün uygulamalarına" son verilmesi için düğün endüstrisinde "kapsamlı reform" çağrısında bulunmuştu.