Dünya

Çin televizyonu, zorla çalıştırma nedeniyle Sincan'dan pamuk almayı durduran markaları sansürledi

07 Nisan 2021 10:44

Çin'de televizyon kanalları, zorunlu çalıştırma nedeniyle Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nden pamuk almayı durduran markalara ait kıyafetlere sansür uygulamaya başladı. 

BBC'de yer alan habere göre, zorunlu çalıştırmaya tepki olarak pek çok giyim markası Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndan pamuk almayı durdurma kararı alırken Çin'den sansür yanıtı geldi. Çin'de televizyon kanalları programlarda tişörtten ayakkabıya, tepki gösteren markalara ait bütün kıyafetlere sansür uyguladı. 

Bazı programlar, ekranda yer alan çok sayıda kişinin söz konusu markalardan giyinmesi nedeniyle uzun süren sansür nedeniyle geç yayınlandı. 

 

Zorunlu çalıştırma nedeniyle Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nden pamuk almayı durduran İsveçli hazır giyim şirketi H&M ile aynı konuda endişelerini açıklayan spor giyim markaları Nike ve Adidas, sosyal medyada Çinli tüketicilerin başlattığı boykot kampanyasının hedefi olmuştu. Pekin, Uygurların pamuk üretiminde zorla çalıştırıldığını yalanlarken çok sayıda ünlü Çinli isim bu markaları giymeyi bırakacağını açıklamıştı.