Dünya

Çin, Tayvan yakınlarında askeri tatbikat düzenledi

Tatbikatın, ortak savaş gücünü test etmek ve geliştirmek için yapıldığı söylendi

Fotoğraf: Arşiv

09 Mayıs 2022 11:30

Çin Halk Kurtuluş Ordusu tarafından pazartesi günü yapılan açıklamada; Çin Silahlı Kuvvetleri'nin, ortak muharebe operasyonlarını geliştirmek amacıyla geçen hafta, Tayvan yakınlarında bir askeri tatbikat düzenlediği söylendi. 

Reuters'ın haberine göre; Tayvan Hava Kuvvetleri tarafından; Çin'e ait 18 uçağın, geçen cuma günü Tayvan hava savunma bölgesine girdiği ve ihlallerin hafta sonu da devam ettiği açıklanmıştı.

Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun Doğu Harekat Alan Komutanlığı'nın yaptığı açıklamada; 6-8 Mayıs günlerinde, Tayvan'ın doğu ve güneydoğusunda hava, deniz ve konvansiyonel füze kuvvetlerinin katıldığı askeri tatbikat düzenlendi. Tatbikatın, ortak muharebe kapasitesini test etmek ve geliştirmek için gerçekleştirildiği söylendi, ancak detay verilmedi.

Çin'de iktidardaki Çin Komünist Partisi'nin resmi yayın organlarından Global Times'ın haberinde, Çin ordusunun söz konusu tatbikatı yaptığı bölge, 'Tayvan'ın güç kullanılarak, Çin anakarasına katılması için düzenlenecek operasyon esnasında dış müdahaleleri önlemek için kritik nokta' olarak nitelendirildi.

Çin'in Tayvan için tehdit oluşturmaya devam ettiğini söyleyen Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, pazartesi günü parlamentoda, "Ülkemizi savunma kararlılığına sahibiz" dedi.